onsdag 17. juni 2020

Vektøkning uke 22

Har lest at anbefalt vektøkning i uke er mellom sju og ni kilo. Jeg har bare gått opp 4. Grunn til bekymring? Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch.


Vektøkning uke 22

I stedet for å fokusere på vektøkning i svangerskapet uke for uke , bør gravide heller fokusere på å være sunne og spise fornuftig. Så lenge som du spiser sunn og næringsrik mat, behøver du ikke å bekymre deg over gjennomsnittlig eller normal vektøkning i svangerskapet. Bekymret for vektøkning uke 22.


Hvor mye hadde dere gått opp? Og hva var bmi før svangerskap? Vektøkning i svangerskapet påvirket i seg selv risikoen for overvekt hos barnet – uansett mors vekt før hun ble gravid.


Funnene kan bety at overernæring av fosteret gjennom mors vekt og vektøkning øker risikoen for senere overvekt, og at økende forekomst av overvekt hos kvinner kan forsterke epidemien i neste ledd. Hvordan ligger dere andre an og hadde dere BMI på nedre, vanlig eller over? Da ligger jeg ganske greit an. Men tviler på at jeg greier det. Gikk opp totalt 12kg akkurat, hadde ikke hatt noe vondt av å gå opp mer.


Fikk tilbake vekten min gjennom de første ammemånedene, mistet 8kg den første uken etter fødsel. Dette er første uke i 3. Vanligvis kommer den største vektøkningen i uke til 2 for så å avta noe i 3. Men for enkelte kommer den største vektøkningen i siste trimester. Man gir litt opp, orker ikke å passe på vekten.


Det får bli som det blir. Les mer om vektøkning i denne artikkelen. Regn ut din vektøkning under graviditeten med vår vektkalkulator.


Går man mest opp i vekt i begynnelsen av graviditeten eller kommer vektoppgangen i slutten av graviditeten? Regn ut hvordan din vektøkning bør se ut måned for måned under graviditeten. Da er oppdateringene up to date. Moods of Norway kjolen min var kul på nå, men jeg tviler på at den passer hele graviditeten. Barnet skal ha oppnådd fødselsvekt rundt to uker etter fødsel.


Barn som ikke har en jevn vektøkning etter den første vektnedgangen etter fødsel, bør følges opp av helsestasjonen. Er du i tvil om hva som er normal vektutvikling for ditt barn, ta kontakt med helsestasjonen for personlig tilpasset veiledning. Ravlo forteller at istedet for å veie deg daglig, bør du velge en fast dag i uken. Skal du veie deg så gjør det på samme dag og på samme betingelser – for eksempel onsdag morgen, da midt i uken oftest er mer matmessig nøytralt enn rett etter helgen.


Føder man før uke regnes det som prematur fødsel, etter uker regnes som overtidig svangerskap. LES MER: Terminkalkulator: Slik beregner lege og jordmor terminen din. Les om din graviditet, uke for uke. Er også i uke og var hos legen forrige uke.


Veier kg mer enn jeg burde men skal allikevel gå opp - kg i svangerskapet iflg. Sv: VektØKNING (!) etter uker på lavkarbo Opprinnelig lagt inn av Yrla , her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg