tirsdag 16. juni 2020

Revisor definisjon

Se selv på to minutter. Skreddersydd deg som vil føre selv. Revisjon, gjennomsyn, gransking, gjennomgåing, kontroll. Revisjon er en metodikk for undersøkelse som benyttes i tilknytning til regnskaper, ved vurdering av kvalitetssystemer og andre styringssystemer, vurdering av produkter, prosesser, oppfølging av kontrakter og så videre.


For å kunne revidere regnskap for revisjonspliktige må revisor enten være registrert revisor eller statsautorisert revisor.

For å bli godkjent av Finanstilsynet som registrert eller statsautorisert revisor for revisjon av regnskaper, kreves hederlig og rettskaffen vandel, økonomisk vederheftighet og at man ikke er umyndiggjort. Revisor , person som utfører revisjon. Definisjon av revisor i Online Dictionary. Betydningen av revisor.


Norsk oversettelse av revisor. Oversettelser av revisor. Informasjon om revisor i gratis engelsk online ordbok og leksikon.

De kommer fra mange kilder og er ikke kontrollert. Revisjon (fra latin: ettersyn eller gjensyn) eller regnskapskontroll, er en uavhengig granskning og undersøkelse om økonomisk informasjon og forhold. Revisjon kan utføres av medarbeidere som ikke er autoriserte revisorer, men det er alltid en autorisert revisor som undertegner revisjonsberetningen. DnR omtalt som ” revisor ”, se definisjonen i reglene.


Del A retter seg mot alle medlemmer, mens del B omfatter medlemmer som er praktiserende revisorer. Del C gjelder for medlemmer i annen virksomhet enn revisjon. Hvis revisor har anmerkninger, skal det komme frem i denne revisjonsberetningen. Har du for eksempel en bror som er revisor kan han ikke være revisor for virksomheten din. I tillegg fastsettes egne forbud mot beslutningstaking, interessekonflikter og visse finansielle forbindelser.


Brukervennlig regnskap på nett Prøv gratis. Kom igang på to min! Kirkens revisjonsavdeling er uavhengig av alle andre Kirkens avdelinger og foretak, og staben består av registrerte regnskapsførere, autoriserte interne revisorer, autoriserte revisorer for informasjonssystemer og annet kvalifisert yrkespersonell.


Her vil revisor vanligvis kontrollere mot varemottak da det er først ved mottak at risiko og kontroll har gått over til kjøper og vare-kjøpet har blitt gyldig. Ved å kontrollere mot bestilling kan revisor også kontrollere at bestilling er foretatt av bemyndiget person. Mottak er i seg selv ingen garanti for at bestillingen er gyldig.


Når du velger Deloitte som revisor , skal du være sikker på at du får en revisjon som gir innsikt og verdi.

Vi har laget en helt ny form for revisjonsrapport langt fra den tradisjonelle protokollen. Vi opplever at våre klienter står overfor økt kompleksitet som de er tvunget til å håndtere. Det er verdt å merke seg at definisjonen av misligheter i ISA 2langt på vei er sam-menfallende med Økokrims definisjon av økonomisk kriminalitet. Standardens avgrensing gjør imidlertid at revisors arbeid i utgangspunktet vil være rettet mot en avgrenset del av det som defineres som økonomisk kriminalitet.


Stiftelser har plikt til å bruke revisor registrert hos Finanstilsynet, det vil si registrert eller statsautorisert revisor. Merk at det er unntak for stiftelser der kommuner oppnevner styreflertallet. Må jeg ha revisor ? Alle som er pliktig til å levere revidert årsregnskap må ha en revisor.


Om du har revisjonsplikt avhenger blant annet av hvilken organisasjonsform du har og størrelsen på virksomheten. Deloitte Global frem sin tredje årlige rapport på World Economic Forum i Davos, en rapport som kartlegger over 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg