tirsdag 2. juni 2020

Sykemelding etter mottatt oppsigelse

Vi leverer god juridisk bistand på forutsigbare vilkår for kunden. Kontakt spesialiserte advokater. Arbeidsgiver kan bare gi en oppsigelse dersom den er saklig begrunnet. Alle spørsmål innenfor familieretten. Bestill nå i vår bokhandel!


Arbeidstaker kan kreve forhandlinger med arbeidsgiver. Kravet må framsettes skriftlig innen to uker. Fristen begynner å løpe når skriftlig oppsigelse har kommet fram til arbeidstakeren. Du skal fortsatt ha oppfølging fra arbeidsgiveren din og NAV etter at du har fått innvilget AAP.


Sykdom er ikke grunnlag for oppsigelse det første året man er sykmeldt. Dersom en arbeidstaker har vært syk i mer enn ett år, gjelder vanlige regler om saklig grunn til oppsigelse , se arbeidsmiljøloven § 15-(1). Det betyr blant annet at det ikke foreligger en saklig grunn hvis oppsigelsen begrunnes i sykdommen de første månedene etter at sykdommen og fraværet oppsto.


Alt sykefravær vil bli trukket fra lønnen og de ansatte må selv søke om sykepenger fra NAV ( etter uker). Se tabellen under ” Etter uker uten sykerett”. Oppsigelse under sykemelding : Dette bør du vite. Det første året kan arbeidstaker ikke bli sagt opp på grunn av sykdom, men er likevel ikke beskyttet mot oppsigelse eller endringer i arbeidsforholdet av annen årsak. Etter at arbeidstaker har vært sykmeldt i måneder kan imidlertid selve sykefraværet gi arbeidsgiver saklig grunn for oppsigelse.


Smerten ble bare verre, klarte nesten ikke å stå oppreist så dro til legen som sykemeldte meg. Fant ut at jeg ville tillegge noe. Jeg har vært i samme situasjon tidligere.


Jeg ble overfalt i jobbsituasjon og sa opp på det grunnlaget og fikk sykemelding. Nå var det vel faktisk kona som hadde de psykiske problemene vedrørende dette, selv om jeg syntes det var ubehagelig nok selv, men i prinsippet blir det vel det samme. Du kan sende inn spørsmål nedenfor. Det koster kr 5hvis det holder at du får svar på epost. Når du sender inn spørsmålet, vil du bli sendt videre til PAYEX for sikker betaling (med Visa eller Mastercard).


Husk å ha ditt kodekort eller kodekalkulator tilgjengelig Da det kan ta litt tid å verifisere kredittkortinformasjonen, bes du vennligst ikke. Omstillingsprogram og hjelp innen jobb og karriere. Finansforbundet kan gi deg juridisk hjelp i en oppsigelsessak. Må arbeidsgiver skriftlig bekrefte å ha mottatt arbeidstakers oppsigelse ? Så lenge arbeidsgiver har mottatt en skriftlig oppsigelse vil det ikke være tvil om hvorvidt den ansatte har sagt opp eller ei.


Det er ikke noe krav til slik bekreftelse i loven. Svar: For å si deg opp grunnet sykemelding mer enn mn må arbeidsgiver ha saklig grunn. Det er da sentralt for arbeidsgiver å vurdere hvilken forventet arbeidsevne du vil ha fremover, og om denne arbeidsevnen kan tilpasses bedriften, og om bedriften kan tilrettelegge for at du kan jobbe der.


I enkelte tilfeller kan det bli aktuelt med en oppsigelse etter et langt sykefravær. Partene kan da ofte ha ulik oppfatning om adgangen til dette. I slike tilfeller bør en vurdere å kontakte en advokat. Har jeg med en sykemelding rett på sykepenger fra Nav fra første arbeidsdag etter endt oppsigelse ? Svar: Nei, du vil dessverre ikke få sykepenger fra Nav fra første sykedag i dette tilfelle. Når du mottar lønn, under oppsigelse , uten å utføre arbei mister du retten til sykepenger som arbeidstaker etter dager.


Etter utløpet av de første månedene etter at arbeidsuførheten inntrådte, vil ikke den ansatte lenger være vernet av arbeidsmiljøloven § 15-8. Dette innebærer ikke at arbeidsgiver står fritt til å meddele en oppsigelse , idet den ansatte da vil være beskyttet av det alminnelige. En oppsigelse som finner sted utenfor sykefraværet, etter at arbeidstaker er tilbake på arbeide, må således vurderes etter de alminnelige saklighetsreglene for oppsigelse. Les artikkelen også artikkelen om usaklig oppsigelse her.


Dersom arbeidsgivers oppsigelse ikke er gitt skriftlig eller ikke inneholder opplysninger som nevnt ovenfor og arbeidstaker går til søksmål innen måneder etter at oppsigelsen fant ste skal. En oppsigelse skal alltid være skriftlig. Arbeidsmiljøloven § 15-setter videre en tidsbegrensning for vernet på måneder. Etter at en oppsigelse er mottatt , starter det å løpe frister. Blant annet må man innen to uker kreve forhandlinger, dersom man ønsker det.


Det er derfor viktig at du tar kontakt så snart som mulig dersom du ønsker at Delta skal bistå deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg