mandag 30. mars 2020

Spontanabort definisjon

Noen brukbar definisjon på grensen mellom abort og for tidlig fødsel har vi egentlig ikke. Fremskritt i nyfødtmedisin skyver grensen stadig nedover. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler utgangen av 22. Definisjon av spontanabort i Online Dictionary. Betydningen av spontanabort.


Norsk oversettelse av spontanabort.

Oversettelser av spontanabort. Abort er avbrytelse av et svangerskap. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort. Tre spontane aborter etter hverandre uten at det har vært fødsel av et barn innimellom kalles habituell abort. Provosert abort er en kunstig fremkalt abort der et svangerskap blir avbrutt i den hensikt å hindre fødsel av et barn.


En spontanabort betyr et ufrivillig, spontant tap av en graviditet før 22. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. Spontanabortene kan deles inn i de tidlige, som skjer før utgangen av 12.


Informasjon om spontan i gratis engelsk online ordbok og leksikon.

Setningseksempler med spontanabort , oversettelse minne. Livmoren normaliseres raskt etter en spontanabort , og noen prøver å bli gravide igjen kort tid etter. Det finnes ikke noen medisinske grunner til å utsette forsøk på å bli gravid. Den følelsesmessige bearbeidingen av en spontanabort kan ta tid.


Samtale med helsepersonell og støtte fra familie og venner, kan hjelpe deg gjennom sorgprosessen. Man skiller mellom spontanabort , også kalt naturlig abort, hvor organismen frastøter fosteret og på den måten avbryter svangerskapet, og fremprovosert abort, hvor man avbryter svangerskapet ved hjelp av legemidler eller kirurgiske inngrep. Glosbe, online ordbok, gratis.


Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Hun forklarer at en spontanabort per definisjon er et svangerskap som går til grunne før fullgåtte uker av svangerskapet. Etter uke kalles det en senabort og senere i svangerskapet kalles det en prematur fødsel, sier hun. Skjemaet legger ved informasjon om din datamaskin.


Dette er kun teknisk informasjon med tanke på support, og kan ikke spores tilbake til deg som person. Svangerskapsavbrudd. Provosert abort innebærer at svangerskapet avbrytes fordi kvinnen er blitt uønsket gravi eller fordi hun ikke vil tÃ¥le Ã¥ gjennomføre et svangeskap. Begjæringen om svangerskapsavbrudd skal fremsettes av kvinnen selv. Er hun under år, skal den eller de som har foreldreansvaret eller vergen gis anledning til å uttale seg, med mindre særlige grunner taler mot det.


Kvinnen mister fosteret av en eller annen grunn. Den vanligste årsaken kan være en feil ved fosteret, og av spontanabortene skjer i de tre første månedene av svangerskapet. Turner syndrom og triploidi.

Medikamentell abort gjennomføres i økende grad hjemme. På selve abortdagen er det normalt å ha en del smerter. Etter aborten er det vanlig å ha en menstruasjonslignende blødning i to til tre uker.


Dette er den perioden hvor det er størst risiko for spontanabort. Andre trimester varer frem til uke 28. I tredje trimester, som varer fra uke og frem til fødselen, er alle organsystemer på plass og fosteret vil i all hovedsak bare vokse og legge på seg.


Barn født i tredje trimester vil normalt overleve selv om det er for tidlig født.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg