torsdag 26. mars 2020

Søknad lederstilling eksempel

En god jobbsøknad skal utdype hvorfor du er den rette personen til akkurat denne jobben. Trenger du tips til å søke jobb? Sjekk ut vår jobbsøkeguide her! Rød sier at flere aspekter ved Westergaards søknad er eksempler til etterfølgelse. Først og fremst så har hun jo klart å skrive navnet sitt riktig.


Og det er det ikke alle som gjør, sier Rød og ler.

Det finnes egne søknader for dette også. Krohn Traaseth forteller at tanken bak er å vise hvordan man praktisk kan skrive en søknad til en lederstilling i et internasjonalt selskap. Men ikke bekymre deg.


Hun ønsker dessuten å motivere andre til å tørre å søke utfordringer. Jeg har fått tilbakemeldinger om at jobbsøknaden min var litt annerledes, på en positiv måte. Du bør ha gode eksempler å vise til, samt resultater som underbygger det du skriver.


Her er et eksempel på en lederstilling vi har skrevet for en kunde. Navn og selskap er byttet ut for eksempelets skyl og kunden har godkjent innlegget.

Bruk gjerne vår søknad som en mal til din egen søknad. Det er ikke akkurat mangel på råd om hvordan man skal søke jobb i verden, men det noen ting jeg savner – både i de søknadene jeg ser og blant mange av rådene andre gir. Her har du eksempler på CV-er og søknader.


Husk at du kan skrive på mange måter og at dette bare er forslag. Vis med eksempler – Show, don’t tell. I de neste avsnittene bør du utdype hvordan du vil bruke din kompetanse og erfaring til å løse arbeidsoppgavene som ligger til stillingen. Her holder det ikke bare å påstå, men du må kunne argumentere med eksempler. En søknad skal helst være blottet for påstander.


I tillegg er garantert noen setninger klønete formulert. Få en venn eller et familiemedlem til å gå gjennom søknaden din, og be ham eller henne om å være brutalt ærlige. Ingenting slår litt tough love. Er det en ting det har gått inflasjon i her til lands, så er det standardfraser som innledning. I omtrent alle søknader du leser som eksempel – og av søknader arbeidsgiver mottar – så står det en innledning om hvor søkeren så stillingen og at søkeren herved søker.


Som intervjuer har jeg en plan for den tiden vi bruker sammen og har lagt vekt på i vårt møte. Og jeg vil at vi følger denne planen. Arbeidsgivere får mye dårlige søknader.


Det er egentlig skremmende, sier karriererådgiver.

Bruk eksempler for å fortelle om kompetansen din. Avslutt med kontaktinformasjon og eventuelt når du er å treffe. Tips til åpen søknad (dinside.no) Elektronisk CV, blogg og video. Hvis du er kreativ og oppfinnsom kan du gjerne bruke andre metoder også. Nedenfor lister vi opp noen forskjellige eksempler på jobbsøknader.


Eksemplene bør brukes til inspirasjon og som en mal, det anbefales ikke å kopiere dem da man bør lage en egen unik søknad til hver enkelt stilling. Dette bør søknaden inneholde: En kort og god innledning Det er vanlig å skrive hvor du så stillingsutlysningen i den første setningen. For eksempel at du fant den på finn.


Som en liten utfordring har jeg derfor skrevet en åpen søknad. Jeg har ikke tenkt på en konkret bedrift, men rollen er salgsleder på toppnivå. Jeg syns dette er en fin øvelse for å bevisstgjøre seg selv om hvilke verdier man står for. Søknaden skal helst ikke være på mer enn en side og det er viktig at den skreddersys til stillingen du søker.


Her finner du eksempler på hvordan en åpen søknad kan utformes. Dette er et eksempel på hvordan du setter opp en jobbsøknad. En presentasjons-CV brukes i situasjoner hvor du kun får anledning til et kort møte med arbeidsgiver, for eksempel i etterkant av bedriftspresentasjoner, på karrieremesser eller tilsvarende. Ring eventuelt resepsjonen og spør hvem i firmaet det kan være lurt å sende søknaden til.


Gjør også research på for eksempel LinkedIn om hvem som jobber i firmaet, kanskje kjenner du noen som jobber der fra før? Følg gjerne søknaden din opp med en melding på LinkedIn og knytt kontakt med de du sender søknaden til, sier Guzman.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg