fredag 22. januar 2021

Waldorfsalat yoghurt

Rør sammen yoghurt med majones, sitron, salt og pepper. Vend yoghurten inn med de øvrige ingrediensene, inkludert valnøtter. Topp salaten med litt ekstra valnøtter og druer.


Ernæringsrådgiverens tips Visste du at yoghurt har blant annen et høyt innhold av kalsium som er viktig for å styrke skjelettet? Waldorfsalat er klassisk tilbehør på norske koldtbord. Smaker godt sammen med magert kjøtt som kalkun, kylling og svin, enten det er som oppskåret stek eller kokte skinker i skiver.

Denne varianten med naturell yoghurt er fullt på høyde med original-utgaven, bare det at denne er hjertesunn! Slik lager du supergod og klassisk waldorfsalat , som passer til alt. Og sjekk hvordan du kan variere og lage en lettere vri. Vår oppskrift med kål, rømme, stangselleri, valnøtter, eple og druer gir en deilig kremet salat som passer godt til koldtbor julefrokost, eller som tilbehør til til kalkun eller juleskinke.


Rør græsk yoghurt sammen med flydende honning, salt og frisk kværnet peber. Bland æbler, pærer, bladselleri, vindruer, tranebær og valnødder sammen med yoghurtdressingen, men gem lidt frugt til at pynte din waldorfsalat med. Server waldorfsalaten som et frisk indslag til anden eller til flæskestegen. Sådan gør du Den klassiske.


Rør mayonnaise, græsk yoghurt , fintrevet citronskal og -saft, flormelis, salt og peber sammen til en dressing.

Skær æble og bladselleri ud i små tern, og kom dem i dressingen, vend rundt, og kom også halvdelen af vindruerne med ned i salaten. Krydre kalkunen godt med salt og pepper og brun den på alle sider så godt du klarer i stekepannen. Ha den så over i en ildfast form. Bind lårene opp mot hverandre inntil brystet, og bind vingene sammen.


Sellerien deles også i mye mindre biter, slik at den opptrer nærmest som ett krydder. Vi har heller ikke sukker,sitrosaft eller sennep i. Denne klassiske waldorfsalat er med det hele. Rør gjerne inn litt ekstra urter om du har det til overs. Gressløk og persille er kjempegodt i en waldorfsalat. LES OGSÅ: Nektariner og bacon er perfekt kombinasjon i en frisk salat.


Sjekk denne deilige middagssalaten som du faktisk blir mett av! For en lettere variant kan du bruke rømme, créme fraiche eller yoghurt istedenfor. Hvis du foretrekker waldorfsalat med rømme, så er det faktisk veldig lett.


Istedenfor gresk yoghurt og fløte bruker du 2½ dl rømme. Det er som så mye annet et spørsmål om smak og behag, men det er ikke noe dumt med at du lager den med rømme istedenfor yoghurt og fløte. Jeg har ikke tuklet med denne klassiske oppskriften, borsett fra at jeg har strødd noen tørkede tranebær på toppen.


Jeg er heller ikke glad i overveldende mye dressing i denne salaten og bruker derfor kun en liten mengde med majones og ingen fløte. Tips: Ved å bruke gresk yoghurt i stedet for creme fraiche så reduserer man fettmengden i salaten og gjør den enda magrere.

Yoghurt med frukt og granola. Det passer like godt til frokost som til kvelds, eller som et mellommåltid når sulten melder seg litt for tidlig. Hjemmelaget waldorfsalat er et klassisk tilbehør til julens koltbor middager eller frokost.


Perfekt som forret eller som tilbehør til vildt. Rezepte auf LECKER. Salater Jul Nyttår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg