onsdag 26. august 2020

Vafler uten kulturmelk

Vafler uten kulturmelk

Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre. Kulturmelk gir også vaflene en fin, syrlig smak som gjør at de egner seg godt med søt topping.


Vafler uten kulturmelk

På hytta serveres det alltid vafler , eller gafler som Mathias kaller det. Nystekte vafler er noe av det beste jeg vet, og gjør alltid stor suksess når det serveres! Ofte stekes og nytes vaflene ute på terrassen, men nå i vinterferien stekes de helst inne, og nytes foran TVen og VM-sendingene. Vafler uten surmelk - 6. Vi skulle da også ha vafler på vaffeldagen - også selv om det ikke kom oppskrift på bloggen;) I mangel av ork til å gå på butikken, og ingen surmelk i hus, gikk jeg i gang med å kikke bøker igjennom.


For noen fantastiske vafler , min sønn har ikke hatt vafler på lenge da han har eggallergi og laktoseintoleranse. Han var helt i 1da jeg sa jeg skulle lage vafler til han. Byttet ut melken med laktosefri yoghurt (kunne brukt laktosefri melk og, men hadde yoghurt som måtte brukes). Disse skal jeg lage flere ganger. I tillegg får disse vaflene god og søt vaniljesmak fra vaniljesukkeret som også tilsettes vaffelrøren.


Jeg foretrekker vaflene akkurat slik, uten noe mer på. Men liker du syltetøy og rømme, eller kanskje brunost, på vaflene dine, er det selvsagt godt på disse vaflene også. Her er vafler til enhver anledning. Den tradisjonelle, lavkarbo eller glutenfri.


Uten avtale med TV AS. Til vafler smaker det som alltid godt med brunost - og en god appelsinsaus gjør det til en morsom kombinasjon sammen med den tradisjonelle osten. Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Nystekte, lunkne vafler smaker godt med rømme og syltetøy, og avkjølte vafler smaker godt med litt smør og en skive brunost.


Vafler uten kulturmelk

Tips: Noe av melken i oppskriften kan gjerne erstattes med rester av yoghurt, kulturmelk , fløte eller rømme. Ha alt det tørre i en bolle og spe med litt av melken om gangen. Rør godt mellom hver gang for å få en glatt røre uten melklumper. Rør inn eggene og tilsett smeltet smør. Juster røren med litt vann eller melk om den er for tykk.


Her har vi på en enkel måte erstattet egg med kaldt vann. Server vaflene med rømme, syltetøy, bær eller brunost. Proteinrike vafler med kulturmelk - perfekt for deg som er opptatt av trening og sunt kosthold. Banan gir også vaflene god sødme, du trenger derfor ikke å tilsette sukker.


Nyt de med god samvittighet. Se flere deilige vaffeloppskrifter her. Jo, disse grove hverdagsvaflene inneholder bare grovt mel, er laget uten smør, og inneholder mindre sukker enn mange andre vaffeloppskrifter. I tillegg har jeg brukt en del eggehviter som inneholder mye proteiner og bare gram fett. Jeg synes disse grove vaflene er kjempegode, men du må gjerne justere den noe etter eget ønske.


Belgiske vafler er verdens mest populære vafler ! Oppskriften inneholder mye smør og sukker, som gir søte, seige og litt kompakte vafler - akkurat slik de skal være Serveres nystekte, gjerne med vaniljeis og friske bær! Jeg har prøvd både versjonen med og uten espuma nå i helgen. Med en 5l espumaflaske var det litt lite vafler i slengen og litt kjedelig å vente min på neste runde. Men smaken og konsistensen var upåklagelig!


Vafler uten kulturmelk

Varianten uten espumaflaske var også definitivt gode. Nytes med ost til lunsj eller kveldsmat. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Nysteikte vafler smaker utrolig godt med rørt syltetøy, krem eller rømme. Og skulle du ønske en røre uten egg smaker du ingen forskjell med denne oppskriften.


Kilde: Stavanger Aftenblad. Kan serveres med kjøtt eller fisk, salt eller søtt. Husk også at vaffeljernet kan brukes til å friske opp tørt brø og til å. Ingen søndag uten vafler ! De norske vaflene er best i verden, sier Norges ukronede vaffeldronning, Stine Åsland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg