tirsdag 25. august 2020

Uføretrygd og pensjon

Vi henter pensjonstall fra alle stedene du har jobbet. Sjekk ditt pensjonstall nå! Her gir vi deg også tips og råd om hva du kan gjøre for å få den pensjonen du ønsker deg. Det er godt å være forberedt.


Her finner du råd og veiledning. Langsiktig og lønnsom sparing.

Kom i gang med sparingen her! Les mer om uføretrygd og opptjening av alderspensjon. Kombinere arbeid og uføretrygd. Du kan jobbe så mye du har mulighet til. Det lønner seg å jobbe fordi uføretrygd og inntekt er høyere enn uføretrygd alene.


Fra uføretrygd til alderspensjon. Når mottakere av uføretrygd fyller år blir uføretrygden omregnet til alderspensjon. I denne artikkelen finner du informasjon om det viktigste å være oppmerksom på ved denne omregningen.

Informasjon i forkant. Om lag tre måneder før fylte år får mottakeren av uføretrygd et informasjonsbrev fra. Når mottagere av uføretrygd blir år, blir uføretrygden omregnet til alderspensjon. Alderspensjonen blir beregnet med et lavere beløp enn uføretrygden.


Hvorfor er det slik? Dette får NAV Pensjon mange spørsmål om. Her skal vi prøve å gi svar på dette.


Gi fullmakt til å lese informasjon, beregne pensjon og endre visse opplysninger. I tjenesten Din pensjon blir pensjonen beregnet på grunnlag av de opplysningene NAV har om deg, i tillegg til de opplysningene du har oppgitt selv. Din pensjon viser altså en foreløpig beregning av hva du kan forvente deg i pensjon. Her tar vi en gjennomgang av de ulike pensjonsordningene, og ser på avkortingsregler for hver av dem. Uføretrygd fra folketrygden og uføreytelser fra andre ordninger, skattlegges på samme måte som lønnsinntekt.


Pensjon , trygd og sosiale tjenester Tema Alle skal ha like muligheter, rettigheter og plikter til å delta i samfunnet og bruke sine ressurser, uavhengig av økonomisk og sosial bakgrunn. Du får normalt uførepensjon fra KLP så lenge du mottar arbeidsavklaringspenger eller uføretrygd fra NAV. Hvis du får uførepensjon fra KLP uten at du samtidig har arbeidsavklaringspenger eller uføretrygd fra NAV så får du opplyst i vedtaket ditt hvor lenge du får utbetalt pensjon. Uføretrygd og uførepensjon - De fleste jeg møter tenker på pensjon kun som alderspensjon.


Departementet har i brev til Fellesordningen for AFP opplyst at arbeidstaker som søker AFP fra fylte år, kan motta uføretrygd den måneden de fyller år, uten å miste retten til AFP. Vi anbefaler uansett alle som er i denne situasjonen å kontakte NAV for veiledning.

Stortingets vedtak om at bruttoytelsen for nye uføre skal økes til av tidligere inntekt opp til G, forutsetter at ny uføretrygd skattlegges som lønn. Dersom ein mottek arbeidsavklaringspengar når ein søkjer om uføretrygd , er det tilstrekkeleg at inntektsevna er varig nedsett med minst prosent. De nye reglene skulle gjøre det enklere for uføretrygdede å utnytte restarbeidsevnen sin.


Det ble altså enklere å kombinere uføreytelser og arbeid. Ja så lenge du er minst prosent ufør så kan du søke om pensjon fra KLP. Har du søkt om arbeidsavklaringspenger eller uføretrygd fra NAV så trenger vi ofte kopi av dette vedtaket for å vurdere saken hos oss.


Du søker om uførepensjon på akkurat samme måte som ellers. Bestemmelsene i første og annet ledd gjelder tilsvarende for samordning av pensjon fra personskadetrygd med uføretrygd eller arbeidsavklaringspenger etter loven om folketrygd. Er ytelsen fra folketrygden ikke beregnet for hel uførhet, skal fradragsbeløpet nedsettes forholdsmessig.


Uføre har full opptjening av pensjon mens de mottar uføretrygd , men bare fram til det året de fyller 61. Det betyr at Kari, som er i full jobb fram til hun fyller år,. Uføretrygd er en erstatning for den arbeidsinntekten du mister ved arbeidsuførhet.


Du har rett til uføretrygd dersom inntektsevnen din er nedsatt på grunn av skade, sykdom eller lyte. Utbetaling av uføretrygd varer frem til år. Da går den over til alderspensjon. Alle som blir minst femti prosent varig ufør har rett til uføretrygd fra folketrygden.


Det tar ofte lang tid før en slik pensjon blir innvilget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg