torsdag 20. august 2020

Stivt bekken

Har du smerter i bekkenet? De fleste tilfeller av bekkenløsninger eller låsninger kan forbedres ved hjelp av enkle øvelser. Her er noen eksempler som kan hjelpe deg mot smerter i bekkenet.


Skjevt eller stivt bekken kan føre til nedsatt bevegelighet i hofteleddene og visa versa. Derfor må begge områder vurderes nøye for å finne om den egentlige årsaken til plagene er bekkensmerter eller hoftesmerter. Skjevt og stivt bekken kan også være vanlige årsaker til hoftesmerter. Når bekkenet ikke fungerer optimalt kan plagene forflytte seg og forårsake smerter i ryggen, setet og stråle ned til bena.


Smerter i hofter og bekken kan også komme av betennelse fra muskler, sener eller leddbånd. Muligheten til å få flat mage er ikke det eneste du mister ved å ha stram hoftebøyer. Her ser du hvordan den kan påvirke deg. Leddene mellom korsbeinet og bekkenet kalles bekkenleddet eller iliosacralleddet. Leddene er ofte kilden til smerte i bekken , setet, lyske , lår og i enkelte tilfeller kan smerten stråle helt ned til ankelen.


Disse to leddene beveger seg ikke mye, men er likevel svært viktige fordi de påvirker mye av musklenes atferd gjennom nervesystemet. En stiv hofte, hvor en kanskje har påvist begynnende hofteleddsartrose vil blant annet føre til smerter i setemuskulaturen som igjen kan føre til et stivt bekken. Her en en historie om en pasient med vondt i bekken og hofte. Hun fikk en tverrfaglig behandling, noe som førte til at hun i dag er helt frisk.


Det er en tydelig sammenheng mellom funksjonen i hoftene og i bekkenet. Er bekkenet ditt skjevt og stivt kan du oppleve hoftesmerter. Et stivt bekken er veldig vanlig årsak til smerter og problemer i hoftene, og dette skyldes ofte feilbelastning over tid eller mindre skader og uhell.


Korsryggsmerter er det vanligste problemet i nerve- muskel- skjelettapparatet og samfunnets dyreste enkeltplage. Vondt i ryggen er en smertefull, men som regel ufarlig tilstand. Du trener hele bekkenbunnen med denne øvelsen der du skal skyte frem bekkenet og knipe.


Slapp deretter av i bekken og bekkenbunn. Hold hvert knip mens du teller til fem. Det er et nært samspill mellom funksjonen i bekkenet og hofteleddet. Ofte ser vi pasienter som tror de har problemer med hoftene, når faktum er at ledd i bekkenet skaper problemene.


Bekhterevs sykdom 2. Gå til lege eller fysioterapeut hvis du går med stiv nakke og hodepine for lenge. Stiv nakke og hodepine kan være symptomer på mye. Slike akutte plage skyldes kramper i muskulaturen. Det kan være mange årsaker, fellesnevneren er at man nesten aldri vet hvorfor det oppstår. En kink vil gi seg etter dager eller en uke og er verst de første til tre dagene, sier Rø.


Mange idrettsutøvere er svært ivrige etter å vende tilbake til full aktivitet og trapper opp trening og belastning for hurtig etter skade. For at behandling skal være effektiv krever det derfor også en viss selvdisiplin fra idrettsutøveren. Tidlig iverksetting av behandling vil kunne føre til bedre prognose av sykdomsforløpet.


Stivt bekken

Fokuset for behandlingen vil være rettet mot å bedre funksjonen til ledd og muskler rundt isjias nervens bane.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg