torsdag 27. august 2020

Tiden etter brystoperasjon

Etter operasjon (brystreduksjon) Bandasjen består av absorberende kompresser som holdes på plass av BH-en. Hvordan du steller deg etter operasjonen. Du kan dusje etter dager, men behold tapen på sårene. Stingene løser seg opp av seg selv.


Bruk av brystbind er individuelt, men gjennomføres ved behov oftest i 2-uker etter inngrepet. Det er ingen sting som skal fjernes! HVORDAN ER TIDEN ETTER OPERASJONEN?


Når du våkner opp etter operasjonen, er det vanlig å føle seg trøtt og være sår og hoven rundt brystene. Dette kan vare i flere dager. Alt om forløpet etter en brystforstørrelse - smerte, arbei trening. Smerte og tretthet.


Fra operasjonsbedøvningen går ut og under de første 2-dagenene etter din brystforstørrelse kan smertene være veldig påtagelige (du får som oftest med deg smertestillende tabletter fra klinikken). Jeg har alltid hatt små bryst og etter amming av barn var det ikke mye igjen. Jeg var veldig redd for operasjon og for at proteser skulle bli unaturlig og for stort. Jeg oppsøkte Dr Bjærke som tok seg god tid under konsultasjonen og lot meg prøve mange forskjellige proteser.


Vi ble enige om 2g på høyre side og 3på venstre side. Viktig råd første døgnet: Etter hvile i sengen, bør du bruke et par minutter på å stå opp: sitt på sengekanten og stå litt ved sengen. Blodtrykket trenger litt tid på å justere seg etter narkose og smertestillende.


Legg deg straks - hvis økende svimmelhet. Første døgnet bør du hvile mye i sengen. Med tiden blekner og mykner de, men helt usynlige blir de vanligvis ikke.


Arrene etter brystreduksjon skjules imidlertid av BH eller badedrakt, og vil ikke synes i utringet kjole. I sjeldne tilfeller blir arrene etter brystreduksjon brede og godt synlige. Tilbake til arbeid og normale aktiviteter etter en brystreduksjon. Selv om du kommer til å være oppe og røre på deg etter bare en dag eller to – sannsynligvis med smerte i brystene – skal du unngå å løfte tunge gjenstander under den første måneden etter operasjonen.


Pasientene bør vanligvis følges opp i år etter primærbehandling for brystkreft. Tidlig påvising av tilbakefall er det viktigste aspektet ved kontrollene. Fastlegene får tidlig ansvar i kontrollene. Vi kontakter de du har avtalt henting med. Når du har besluttet å ta en brystoperasjon , er det naturlig å ha tanker om hva som skal skje og hvordan resultatet blir.


Tiden etter operasjonen. Dagen etter operasjonen kan du fjerne den løse kompressen (bandasjen) som ligger i BH’n og kompressen på brystvortene. Tapen over arrene skal ikke fjernes.


Oppholdstid på klinikken: 2-timer Du kan ikke kjøre hjem etter operasjonen, men må bli hentet. Rekonvalesenstid: 2-uker Ikke avbestilt time timer før planlagt operasjon blir belastet med et gebyr på av oppgitt pris. For å forebygge blødning etter operasjonen, er det svært viktig å holde seg i ro den første uken. Derfor man skal holde seg mest mulig i ro. Gleder meg iallefall til brystene blir litt mykere.


Det sies at det tar år før du ser hvordan resultatet EGENTLIG blir etter du har operert brystene dine. Jeg var allerede fornøyd første dag jeg tok av bandasjen. Jeg viste at det kom til å være hovent og at det i lang tid ville være sår, og arr. Kronisk fatigue er trøtthet som varer mer enn seks måneder etter at behandling er avsluttet og det ikke lenger er tegn til aktiv sykdom. Mange opplever at fatigue avtar når behandlingen er avsluttet.


Noen opplever at tretthetssymptomer melder seg først en tid etter at kreftbehandling er over og de har følt seg friske en stund.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg