På oppdrag for Hoff Potetmel har matblogger Anita Stokke Blomvik, som står bak den populære bloggen kvardagsmat. Tilsett smeltet smør. Rør inn potetmel , bakepulver og vaniljesukker. Stek i vaffeljern og.
I dag har jeg stekt tørre vafler etter oppskrift som jeg fikk av min mormor. Enkelt og raskt å lage, og faller i smak hos de fleste.
Så her ble der servert vafler og saft på terassen i dag, til stor glede for store og små i nabolaget. De er sprø og smaker deilig uten noe tilbehør. Lørdag markeres vaffeldagen, og i samarbeid medpotetmel. Bland potetmel og sukker i en bolle. Smelt maragarin og halvpisk eggene.
Legg kake på rist for avkjøling. Når kakene er helt kalde kan de legges i en tett boks for oppbevaring. Det viktigste for gode vafler er skikkelig smør, og kjærlighet.
Jeg pleier å si at alle som liker å lage vafler , får vellykkede vafler , sier Stine.
Vi lager så mye vafler , at det blir til både hverdags og fest. I en bolle sikt sammen hvetemel, potetmel og bakepulver, og sett det til siden så lenge. Julekake som smaker nydelig. Bytt gjerne ut deler av melet med potetmel. La røren stå noen få minutter.
Pisk tykk eggedosis. Oppbevares i tett kakeboks. Det finnes mange triks for å få sprø vafler , men jeg kom over denne oppskriften og bestemte meg for å prøve og det fungerte veldig bra.
Sprø vafler alle elsker vafler. Kombinasjonen av natron og skummet kulturmelk reagerer med hverandre og gir vaflene en herlig crisp overflate. Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Sikt i potetmel og bakepulver og rør lett til en glatt deig. Her er oppskrift på sprø vafler uten egg, men med rømme i og som gir oss herlige sprø vafler. Til vafler smaker det som alltid godt med brunost - og en god appelsinsaus gjør det til en morsom kombinasjon sammen med den tradisjonelle osten.
Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. En dessert, et alternativ til kake og bør forbeholdes festdager og høytider. Ikke reduseres til hverdagskost som er litt mindre sunt enn kneipp.
Vafler er først å fremst kos.
Min morfars oppskrift inneholder mengder av det som skal til for å gjøre vaflene gyldne og sprø. Eller tykke og myke, dette kan faktisk reguleres selv. Sett frem syltetøy, rømme, smør, sukker og brunost, da er du garantert at alle får sine ønsker oppfylt. Prøv vår deilige vaffeloppskrift! Plutselig her en lørdagkveld fikk jeg en fiks idé: Jeg MÅ har tørre vafler.
Dette er noe jeg ikke har laget på mange år. Jeg gikk på cyberjakt etter en oppskrift som så lovende ut. Valget falt på Bernhards tørre vafler med vanilje, en oppskrift jeg fant i bloggen til min sambygding Gry. For å gjøre de ekstra gode og fine så har jeg dyppet deler av vaflene i sjokolade.
Disse var veldig greie å steike, og smaker. Oppskriften min ser slik ut: 2g mel 1g sukker ts bakepulver ts kardemomme dl melk egg g smeltet smør Noen forslag til hva som gjør mine vafler myke? Tar gjerne i mot oppskrifter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.