fredag 11. august 2017

Lapper med rømme og natron

Ikke veldig ulike amerikanske pannekaker og nydelig å servere med litt syltetøy eller brunost på. Dersom du ikke har egen takke, kan du helt fint steke sveler i stekepannen. Fremgangsmåte: Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre. Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme.


Stek passe store lapper (ca 3-om gangen) noen minutter på hver side til de er.

Lapper med kulturmelk. Du vil nesten ikke tro hvor mange lapper det lages på tvers av Norges land hver dag. Serveres lune med syltetøy, rømme , kvarg eller ost. Verdens beste lapper , hentet fra mammas oppskriftsbok!


Disse lappene er utrolig gode og luftige! Mamma har alltid vært flink til å lage mat, kaker og gjærbakst, så det var ikke dumt å ta en titt i oppskriftsboken hennes. Det er størrelsen det kommer an på. Oppskriften med kefir og natron er fra Lise Finckenhagen.


Nei, lapper lages ikke på vanlig melk, de lages på surmelk.

Ser noen operer med å lage lapper på melk på matprat o. Først som et dugnadsprosjekt fra de ansatte. Med årene utviklet skikken seg til et forventet serveringstilbud blant passasjerene. Selskapets svelerøre er i dag landets mest kjente, så kjent at man kan kjøpe krus med oppskriften trykket på om bord.


Nystekte lapper , eller moffeloffer som de også kalles, er alltid populært. Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester. Server lappene med syltetøy eller rørte bær. De kan tilberedes både inne og ute.


Og vil du gjør barna ekstra ivrige, kan du drysse hakket sjokolade på lappene mens de steker, og servere dem som varme sjokoladelapper! I dag er det farmoren min sin utrolig gode lappeoppskrift jeg vil dele med dere. Farmor lager verdens beste lapper.


De er store, luftige og smaker fantastisk godt. Som alle typer oppskrifter, finnes det forskjellige varianter. Sveler og lapper er nok det samme. Størrelse, smør (eller natron for den del) har ingenting å si.


Pannekaker er pannekaker selv om man ikke har sukker eller smør i. Med denne oppskriften blir svelene tykke og deilige, og smaker nydelig med litt rømme og syltetøy eller brunost. Den er også glutenfri, men du kan fint lage dem med urkornet dala hvete om du heller ønsker det. Denne varianten er laget med tjukkmjølk.

Visp sammen egg og kefir. Tilsett mel, salt, natron og vaniljesukker og rør rundt til røren er uten klumper. Ha smør i en stekepanne. Sett den på middels varme. Bruk en skje og hell en stor skje med røre i stekepannen.


Du får plass til ca lapper i en vanlig stekepanne. Gode lapper med havre og rug. De passer både til frokost, kveldsmat, i matpakken og til kaffebesøk. Perfekt til matleie barn. Det går fint an å lage lapper uten melk.


I denne oppskriften har vi brukt havremelk og Soft Flora spesial, som er helt fri for både melk og melkeproteiner. Bland hvetemel, natron og hornsalt og tilsett vekselsvis med kefir. Ha i smeltet smør til slutt. Stek sveler på takke eller i en stekepanne. Smør avkjølte sveler med smør og strø med sukker.


Del hver svele i to, brett over og server. Svelene kan også serveres med syltetøy og rømme. Se flere deilige lapper og pannekaker her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg