Dette er den perfekte forrett ! Du kan også bruke mangosalaten som tilbehør til større middager. Scampi spicy mango og avokado Hverdagsmiddagen blir sjeldent servert i høye martini glass, men det passer perfekt på en fredag eller som en forrett i et selskap. Jeg synes alltid det er litt morsommere å spise når maten er pent anrettet. Tin scampiene og tørk av dem.
Freses i varm panne med Chiliolje.
Stek små porsjoner om gangen, ca min. Ha i en bolle og la folk forsyne seg som fingermat. Steamed buns eller dampede, myke brød er noe som ofte serveres som asiatisk gatemat, og er noe av det mest populære du kan spise for tiden. Her er de fylt med kylling, vendt i en søt og spicy saus. Jeg starter uken her på My Little Kitchen med å dele en oppskrift på en sunn og god scampisalat.
Salaten serveres med dressing og passer godt til både lunsj og middag. Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Scampi er deilig, både som forrett og hovedrett.
I dag hadde vi en deilig og lett scampi rett til middag. Fylt avokado er en gammel kjenning som forrett eller som en smårett. Som forrett er det nok med en halv avokado per person, mens servert som en smårett, passer det med to halve avokado. Rør smn rømmesausen og sett den i kjøleskap til servering.
Vask og riv salatblader. Dynk med vinagrette når de er tørre. Vil du imponere disker du opp med denne - en enkel forrett med laks og avokado. Det er lettere å lage enn du kanskje tror.
Oppskriften finner du her på bloggen Mat på bordet. Lekker forrett med avokadomos og ferske reker. Kjør avokadokjøttet sammen med rømme, mango, lime og chili (eller pepperrot). Lag en liten marinade av finhakket chili, hvitløk og en dæsj olivenolje.
Legg ferdigskrellede rå scampi i en pose med marinade. Jo lengre de ligger i marinaden jo bedre. Start så med å lage avokado og mango salaten. Skjær så avokado og mango i biter.
Finhakk en neve fersk koriander.
Fresende hvitløk, chili og scampi - prøv Gambas al pil pil på grillen! Denne spanske tapasretten er utrolig god og den varmen oljen koker ofte når du får servert denne retten. Jeg hadde en moden mango og avokado i fruktskålen og frosne scampi i frysen, dermed ble de med i salaten. Jeg elsker i grunnen å kombinere frukt i salaten!
Så mye godt som fins er det bare å bruke fantasien og sansen for den gode smak. Kjapt å lage, enkelt, men sinnsykt godt. Sånn skal stikke-innom-maten om sommeren være, sier kokken Rolf Tore Vik som har komponert denne retten.
Kilde: Fædrelandsvennen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.