fredag 24. juli 2020

Trang forhud barn

Tilstanden er et vanlig fenomen hos barn , og den bedrer seg med årene hos de aller fleste. Trang forhud - fimose. Man skiller mellom trang forhud hos barn og voksne.


Trang forhud barn

Barnet vokser det som regel av seg, som ovenfor beskrevet. Voksne – forårsaket av hudsykdom. Det er veldig vanlig hos barn. I andre tilfeller må deler av eller hele forhuden fjernes. Hvis forhuden kan trekkes tilbake over penishodet vil problemet ofte kunne løses med en mindre plastikkirurgisk operasjon på forhuden.


Barn over to år kan henvises til Helgelandssykehuset for operasjon av trang forhud. Barn under to år henvises til Nordlandssykehuset. Det medfører sjelden problemer, krever vanligvis ikke behandling, og bedres ofte i løpet av puberteten. I løpet av puberteten vil forhuden utvide seg slik at de aller fleste gutter får helt normal forhud når de er ferdig med pubertetsutviklingen. Siden du har smerter når du trekker forhuden helt tilbake, tyder det på at den er for trang.


Trang forhud barn

Dette vil ofte bedre seg nå penis vokser i løpet av puberteten. Dersom du ikke kan trekke forhuden helt tilbake over penishodet, eller har smerter når du gjør det, tyder det på at den er for trang. Det finnes flere muligheter for å rette på dette.


Innsendt spørsmål ­Hei! Jeg er en ung mann som er plaget av trang forhud , og skal til sykehuset for operasjon om en måneds tid. Fastlegen min mente det trolig kun trengs et lite snitt for å ordne problemet mitt, siden det ikke er alvorlig trangt (klarer å trekke forhuden tilbake, men dette er ubehagelig ved ereksjon).


Du bør selv sørge for å være påpasselig med renhold av underlivet, og du bør skylle rommet under forhuden med vann eller klorheksidin to ganger daglig i et par dager. Dersom forhuden er trang , kan du skylle ved hjelp av en plastsprøyte uten spiss. Denne får du vanligvis enkelt innenfor forhuden , selv når det er trangt. Se bilder, les kundeomtaler og book. Gratis avbestilling!


Tilstanden har ulike årsaker, og de fleste med trang forhud opplever ikke problemer forbundet med diagnosen. Allment om trang forhud. Nyfødte gutter har naturlig trang forhud. Den fortsetter å være for trang til å kunne dras tilbake over penishodet helt til rundt. Den kan være medfødt, eller av forskjellige årsaker oppstå i ung eller voksen alder.


Det vil si at noen født slik, mens andre har fått trang forhud senere i livet som følge av for eksempel skader eller kronisk balanitt. Fimose er veldig vanlig hos barn og tenåringer,. Fimose betyr at forhuden er så trang at den ikke kan trekkes helt tilbake over penishodet. Nesten alle nyfødte har fimose, mens tilstandsen avtar kraftig med alderen. Ved skolestart er det bare syv av hundre barn som har fimose og av tenåringene er det bare én av hundre.


Hos barn er årsaken vanligvis trange forhold og sekretstuvning. Hos voksne kan årsaken også være en seksuelt overført infeksjon, candida albicans eller inflammatoriske hudtilstander (atopisk eksem, kontakteksem, seboréisk dermatitt).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg