Jeg vokste opp på - tallet da det fremdeles var måling og veiing av barn for å være sikre på at de _økte_ i vekt. Av alle ting har jeg spist mange meter med - fleskepølse. Er det noen som vet hva det er lenger?
Jeg likte det hvite best. Tror jeg fikk margarin under også, altså skikkelig flesk på smør. Derfor er de gamle påleggsklassikerne fortsatt i produksjon.
Norske påleggsklassikere som HaPå, Banos, Sunda og Nøtte selger langt mindre enn storebror Nugatti, men de er heller ikke ulønnsomme. Makrell i tomat er et pålegg som består av biter av fiskesorten makrell og saus av tomat. Så prøvde man med lys sjokolade, og dette produktet gikk rett hjem. Idealet i 30-årene var en sunn sjel i et sunt legeme, og alle skulle ut på tur.
I -årene ble fjellvettreglene trykket på baksiden av emballasjen. Barna hadde stort sett melk og grønnsaker med hjemmefra. Samme år som undersøkelsen, ble Sigdalssystemet gjennomført i hele Oslo. NRK TVs anbefalte nrk-arkivet-program.
Til 80-årsdagen fekk dronning Sonja ein gammal stall i gåve.
Ein stall ho skulle få fylle med noko nytt. Etter å ha lest om den berømte skyvepølsa, lurer jeg på om du som levde på 70- tallet og som også lever i dag, har endret mye på matvanene? Inneholder kosten din i dag mye mer pålegg og kjøttmat og mindre brød og poteter, enn den gjorde på 70- tallet ? Hvordan var det å være ungdom på 70- tallet ? Hauger ungdomsskole. Nå husker jeg ikke alt. Men på - tallet er bla terteskjell med fiskepudding og reker nevnt.
Cabaret er også en gammel klassiker. Det samme er fondue. På slutten av 70- tallet kom pizzaen, men at den først kom for fullt på 80- tallet. Biff nevnes også som lørdagskos på 70- tallet.
Og så har vi Taco på 90- tallet. Spør du alle shadows-fantaster hvilke norske instrumental-grupper de vil trekke frem fra - tallet , tror GAMMELPOP at de aller fleste ikke kan unngå å ta med The Snapshots, Harstads stoltheter på platefronten tidlig på dette tiåret. Mannen min (født på slutten av - tallet ) kjenner seg igjen i det du beskriver, men de hadde ikke så god råd. Jeg (født på slutten av 70- tallet ) kjenner meg ikke igjen, men begge foreldrene mine hadde godt betalte jobber og vi har alltid hatt god økonomi. Nå bøttet vi aldri innpå med mat eller drikke uansett.
Drenering rundt hele huset (lett fremkommelighet) og bytte av tak er det som må gjøres utvendig. Kledningen ble byttet sent på 80- tallet , hvor det også ble etterisolert, så her trenger jeg ikke gjøre noe med det første. Se hvordan dine favorittpålegg kommer ut i vår oversikt.
Galvaniserte vannledninger var vanlig å bruke frem til slutten av - tallet. I dag legges vanligvis vannledninger i plast. Gjennom DNT støtter vi blant annet den frivillige innsatsen til alle ildsjelene som merker og rydder stier og vedlikeholder hytter.
På - tallet ble fjellvettreglene trykket på emballasjen, og i dag vies innsiden og baksiden av emballasjen til å formidle turtips. Kvikk Lunsj kommer også med gode råd på veien. Og det har vel aldri vært gitt ut så mange singelplater med norske artister som midt på - tallet.
Jeg har fått bilder tilsendt fra Norsk Tipping med maskiner de har stående til utstilling. De sa at den svarte maskinen kom på 50- tallet , mens den blå kom på - tallet. Denne tendensen avtok etter hvert, men også på - tallet var der eksempler på at delt oppmerksomhet mellom A- og B-side fratok ham en opplagt førsteplass. På midten av - tallet fikk Roald Rosseland og Øyvind Wikstøl en tanke om at produktet fortjente å finne veien fra bygda til byen. Kalvesussen fikk et nytt liv i Kristiansan nærmere bestemt i Vågsbygd Delikatesse.
Siden den gang har Rosseland og hans familie stått sammen om produktet, og Vest-Agder har fått den Kalvesussen de trenger. Bugg, Urge og Pære-is er eksempler på produkter produsentene hadde avskrevet, men som har dukket opp igjen på markedet takket være press fra forbrukerne. Hvilke utgåtte produkter kunne du.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.