mandag 15. mars 2021

Yoga og stress

Vi har yogautstyr og mye annet. Se det store utvalget og få prisløfte i dag. Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Andullatietherapie vermindert pijn bij van personen met Chronische klachten.


Stress over ti gir både fysiske og mentale negative konsekvenser og reduserer livskvaliteten. Hjertelig velkommen til rolige timer med yoga , hvor vi setter fokus på å leve sakte og løsne opp i kropp og sinn.

Jeg vil kort snakke litt om stress , ut i fra hva det er som skjer i kroppen vår. Hvilke hormoner settes i gang, hva gjør dette med kroppen og sinnet vårt etc. Det ble også observert en parallell nedgang i angst og depresjon hos yogagruppen. Dette tyder på at yoga kan være et effektivt verktøy for stressreduksjon. Ta kontroll over det negativt stresset.


Selv om det er interessant og nyttig å vite at yoga kan hjelpe for å redusere stress , er det opp til deg selv å initiere handling. Da føler du kanskje at det blir vanskelig å puste og kroppen stivner av usikkerhet. Ofte det vi opplever som stress har både indre og ytre årsaker.

Medisisnk yoga er en fantastisk verktøy for å handtere stresssituasjoner og etterhvert finne tilgang til din indre ro for å starte selvhelbredende prosess. Arbeidsgleden er borte, og man er fysisk sliten og orker ikke gjøre stort på fritiden. Man blir negativ eller frustrert i forhold til arbeidet man gjør, arbeidsplassen og kollegaer. Mange studier over flere år viser at trening er bra for stress og psykisk helse. De senere år ser man også at yoga både kan forebygge og bedre depresjon, psykiske problemer og stress , sier Maria Arlen Larsen, som er lege og forsker på ernæring, fedme og fettforbrenning.


Yogaøvelser mot stress. Dette er fordi det lar oss kanalisere negativ energi for å bekjempe disse problemene. Mange helseeksperter anbefaler å trene yoga for å lindre spenninger og redusere negative følelser. Solberg synes likevel at folk bør kombinere yoga med aktiviteter som jogging, svømming og sykling, ikke minst fordi slik trening bedrer kondisjonen og er svært godt dokumentert å bedre hjertehelsen.


Helsedirektoratet anbefaler voksne og eldre å være i moderat fysisk aktivitet minst 1minutter i uken. Kom i toppform med oss. Fri frakt over 5Kr. Medisinsk yoga kan skreddersys til den enkeltes kapasitet og unike behov.


Uansett hvor inmobil, sliten eller syk en er – det alltid noen aspekter av programmet som kan deltas i. Og hvis du gerne vil bekæmpe din stress og leve mere i balance, så er yoga helt sikkert også noget for dig. Jeg kan selv tydeligt mærke på min krop og på mit sin at jeg bliver mindre modstandsdygtig overfor stress og ubalance, i de perioder, hvor jeg “glemmer” min yoga. Og jeg er nået til den erkendelse, at skal jeg være i balance.


Er man ramt af en alvorlig stresstilstan er det ikke sikkert, at man med det samme skal kaste sig over yoga.

Jeg har mødt en del, der har haft så stærkt et ubehag eller voldsom uro i kroppen, at det at sætte sig ned på en yogamåtte og lave relativt stillesiddende og indadvendt yoga er alt for stor en udfordring. While anxiety is natural, yoga and breathing techniques can help students handle the pressures associated with peers, workload and making the grade. Try these yoga tools with your kids for a stress -free start to the semester. Selv om yoga kommer fra India og har røtter flere tusen år tilbake i ti er yoga i dag også et moderne fenomen.


Nå utøver mange yoga for trimmen sin skyld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg