torsdag 25. mars 2021

Vondt etter fjerning av føflekk

Finn Fjerning Føflekk. Fjerning av føflekk kan gjøres av kosmetiske årsaker eller ved føflekkreft. Før inngrepet gis det lokalbedøvelse som kan svi noen sekunder. Etter det kirurgiske inngrepet bør man unngå direkte kontakt med vann 1-dager.


Dusjplaster kan brukes.

Fastlegen din kan henvise deg til fjerning av føflekk på sykehus hvis det er uavklart om det er en godartet eller ondartet føflekk. Når du er henvist for operasjon av føflekk og det er uvisst om det er en godartet eller ondartet føflekk , vil kirurgen fjerne den med god margin. Ved fjerning av en føflekk vil man vanligvis sende den inn til en undersøkelse hos en patolog. Da får man skriftlig svar tilbake som bekrefter at den er ufarlig, og fjernet i sin helhet. I ditt tilfelle kan det være av nytte å få bekreftet dette fra prøven.


Kan fjerningen ha noen sammenheng? Har prøvd å være forsiktig med hva jeg har gjort med armen for at såret skal gro best mulig.

Jeg skal fjerne stingene nest. Såret bør ikke utsettes for unødig strekk og slag de første 2- ukene etter operasjonen, men vanlig, lett mosjon er sjelden problematisk. Hvor lenge stingene skal stå, vil hudlegen som opererer deg gi deg beskjed om. Fjerning kan gjøres av deg selv i noen tilfeller, eller av annen person med litt erfaring. Stikkene gjør ikke veldig vondt.


Deretter skjærer man først et båtformet snitt rundt føflekken, for så å holde huden med en pinset mens man skjærer løs føflekken. Deretter syr man huden sammen med steril operasjonstrå vasker på nytt og setter på en kompress. Stingene fjernes etter 7-dager. Jeg har en føflekk i ansiktet som jeg synes selv er veldig stygg. De fleste av disse er godartede.


Dersom du er henvist for fjerning av føflekk hvor vi ikke vet sikker diagnose, fjerner vi den alltid med god margin. Mange er redd for at det skal være smertefullt, men det er en unødvendig bekymring. Du vil kun merke noen få små stikk.


Våre hudleger vil sette lokalbedøvelse i området. Når føflekken er fjernet vil man avhengig av størrelse, sette noen sting for å lukke såret. Kjenner en som fikk stygge arr etter fjerning hos vanlig lege.

Ikke noe blo ikke vondt ! Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Det vil vanligvis ikke gjøre vondt å fjerne følfekker. Man får en skorpe som forsvinner etter noen dager. NO: – Jeg rakk både kontroll og fjerning av føflekk på minutter. Din lege vil ikke tenke at det er flaut å fjerne en føflekk verken på rumpa eller i underlivet.


Det var bare en liten flekk som ble fjernet for sikkerhets skyl sier Mette Kvale Mellum (44) og ­smiler. Behandlingen består av fire kurer, som gis med tre ukers mellomrom via en blodåre. Det er heller ikke uvanlig med en forbigående utvikling av sykdommen, før eventuell effekt. Denne medisinen brukes i behandling av visse tilfeller av melanom med spredning. Hvor mye som skjæres bort, avhenger som regel av hvor tykt melanomet er, altså hvor langt ned i huden det vokser.


Ofte skjer behandlingen i to omganger. Første behandling er ved mistanke om melanom, den andre behandlingen skjer etter at melanomdiagnosen er bekreftet og kategorisert. Hudlegen gjør en generell vurdering av antall føflekker, størrelse, konfigurasjon og grad av solskade på huden. Ved funn av metastaser (spredning) eller ved behov for videre behandling etter utredning ved Aleris, vil vi henvise deg videre til offentlig sykehus med all nødvendig dokumentasjon tilgjengelig. Eg har fjerna føflekk gongar.


Overhodet ikkje vondt. Legene er veldig vant å sjekke hele kroppen. Det kan hende du kjenner litt trekk i huda rundt (som ikkje er bedøvd) men det gjer heller ikkje vondt , i mi oppfatning i alle fall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg