onsdag 24. mars 2021

Yoga øvelser avspenning

Yoga gir kroppslig velvære, dyp avspenning og ro. Man får tømt energien sin og kan gjøre seg klar til en ny dag, eller resten av dagen, med en ny energi. Yoga finnes i forskjellige nivåer, les artikkelen for å lære teknikker for nybegynnere. Alle som instruerer medisinsk yoga har helsefaglig bakgrunn.


Hver time avsluttes med en dyp avspenning.

Hvis du gjør yoga regelmessig (minst en gang i uka) vil du merke at kroppen blir mykere, sterkere og også mer balansert. På kurset lærer du øvelser som kan gjøres i en pause på jobben og hjemme. Yoga for barn – øvelser dere kan gjøre hjemme. Her er yoga -instruktørens beste råd til en vellykket økt sammen med barna.


Her har vi samlet alle våre yoga - øvelser. De er spesielt gode for å unngå stress og skader. Finn øvelser både til nybegynnere og øvede - og se øvelsene på video. Dette var kjempelurt!

Yoga er veldig godt og avslappende, definitivt noe jeg vil drive med. Linnéa Skrev: det føltes godt å gjøre disse øvelsese. Hatice Akdas Skrev: Øvelsene er kjempebra.


Jeg har beggyn på yoga i januar, går på yoga ganger i uke. De øvelsene hjelper på ryggsmert og åreknuter. Målet med yoga er å skape energi, balanse, fleksibilitet, styrke og indre ro. Slik oppnår du både mental og fysisk sunnhet. Medisinsk yoga er en terapeutisk yogaform som passer for alle uansett fysiske eller psykiske begrensinger.


Pusten er i fokus og du lærer meditasjon, avspenning , myke dyptvirkende og helsebringende bevegelser som du kan ha glede av i hverdagen og praktisere hjemme. Yin yoga er en rolig terapeutisk yogaform og gir derfor en god avspenning i en krevende hverdag. Ordet yoga kommer fra sanskrit og betyr union eller forening.


Moderne yoga finnes i mange former og retninger, selv om fellestrekkene er mange. Yoga er en samling av mentale og kroppslige teknikker. Du trenger ikke å være spesielt myk for å drive med yoga. Ashtanga yoga er en dynamisk yogaform med øvelser som blir gjort i en bestemt rekkefølge.


En egen pusteteknikk (Ujjay pust) brukes gjennom hele timen. Kjernemuskulatur (bandhas) er et gjennomgående tema.

Noen av de avspenningsteknikkene som brukes, er riktig gamle, som meditasjon og yoga. Andre teknikker er relativt nye, som bio-feedback og progressiv muskel- avspenning. Og noen kan synes å ha svært lite å gjøre med medisin, som f. Gjennom korte klasser får du en grundig innføring i de øvelsene som brukes i MediYoga klassene. MediYoga, som er forkortelse for Medisinsk Yoga , er en lavterskel og myk yogaform med puste- og kroppsøvelser samt meditasjon. MediYoga passer for alle uavhengig av fysisk form og tilpasses til den enkeltes forutsetning.


Fokus i klassen rettes mot pust, bevegelighet i ryggsøylen. Det spilles også myk gong under avspenning etter yogaprogramm. Gong spilles av en gongterapeut mht dine behov. Rolige øvelser vil berolige både kropp og sinn, og redusere stress. Pusteøvelser, meditasjon og lang avspenning vil også være en del av innholdet i timen.


Mange trener, og det er bra. Denne timen passer for alle. Men mange gjør dette feil der både øvelser og teknikk ikke samsvarer med det som er mest mulig hensiktsmessig ut ifra personen.


Det mange gjør når de har fått en eller annen plage er å fortsette å trene og håpe at det skal bli bedre uten å virkelig ta tak i det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg