onsdag 3. mars 2021

Vondt i endetarmen når jeg sitter

Når bør jeg kontakte legen min? Dersom smertene varer ve eller blir så plagsomme at det går utover daglige aktiviteter, er det grunn til å søke lege. De aller fleste tilstandene som gir slike smerter, er ufarlige og lette å behandle, men det er viktig at det blir stilt riktig diagnose først. Sitte i bil orker jeg ikke, til en viss grad kan smertene også gå litt over visst jeg slapper ekstremt av når jeg ligger meg ne hører på bølgeskvulp og prøver nyte livet.


Sitter svulsten lengere ned i tarmen er avføringssymptomer mer hyppig.

Avgang av blod og slim er typisk. Smertene er nærmest kolikkaktige, men lindres når det er avgang av luft og avføring. Dette kan være økt smertefull trang til avføring.


Hard avføring som sitter fast i endetarmen prolaps. Dersom du føler at du virkelig må på do, men at det ikke kommer noe når du trykker, så kan dette skyldes at det er avføring som fysisk sitter fast inne i endetarmen. Har som regel helt vanlig avføring. Kan også kjenne litt når jeg har menstruasjon.


Var til gynekologisk kontroll for år siden, alt fint.

Blir bare redd at det er kreft i endetarmen eller noe. De siste ukene har jeg hatt smerte når jeg sitter på en stol mer enn en halvtime. Hva kan jeg gjøre selv mot smerter i muskler og ledd? Til å begynne med kom smerten etter en stund når jeg satt på stoler med dårlig polstring, men de siste ukene kommer smerten etter kun få minutter uansett hva jeg sitter på, og uansett hvilken sittestilling jeg bruker. For en uke siden begynte jeg å få smerter i endetarmen.


Disse smertene er der hele tiden og oppleves verst når jeg ligger og sitter. Smertene føles som om det er noe i endetarmen og som trykkende. Føler for å stramme anus.


Gjør ikke ekstra vondt når jeg går på do, og jeg har heller ikke oppdaget blod i avføring. Endetarmsåpningen og nedre del av endetarmen kan undersøkes med en finger, såkalt rektaleksplorasjon. Undersøkelsen gir et inntrykk av størrelsen på blærehalskjertelen hos menn, og tidlige stadier av prostatakreft kan oppdages. For å undersøke resten av endetarmen må legen bruke et rektoskop, eventuelt et fleksibelt fiberendoskop. Cirka centimeter inn i analkanalen er det et skille.


Nedenfor dette skillet er det nervetråder som formidler smerteinntrykk. Ovenfor dette skillet er det ingen smertefibre. Jeg er en gutt på snart år. I dag så hadde jeg VELDIG hard avføring, det var rett og slett vondt !

Aldri hatt så hard avøfring før, jeg er som sagt år og tåler det meste men noe så vondt og ubehagelig har jeg ikke kjent før. Ble både redd og fikk veldig ekkelt følelse. Hei For et par dager siden fikk jeg plutselig fryktelig vondt i halebenet. Men jeg kan ikke huske at jeg har falt! Symptomene er typiske med skjærende smerter når en sitter eller når pasienten reiser seg fra sittende stilling.


Plager kommer ved gange eller fremoverbøying. Legen kan påvise lokale smerter ved undersøkelse med en finger opp i endetarmen til pasienten. Det er viktig å holde avføringen myk ved å drikke rikelig væske og være fysisk aktiv.


Medisinsk behandling: Riften vil oftest gro når avføringen blir normal, ev. Lokalbedøvende midler i form av stikkpiller eller salve kan ev. Beklager for opplysninger til de sarte her inne, men jeg har ved menstruasjon de siste mnd hatt vondt oppe langt i rompa. Det har varet så lenge nå noen ganger når jeg bæsjer begynner rumpe hullet mitt og svi også når jeg tørker med papir kommer det dråper blod.


Noen ganger når jeg sitter normalt eller er ute så begynner det bare å klø også svir det. Også bæsjer jeg ikke på flere dager. Vet du hva som er årsaken til det? Den er festet med bindevev til fremsiden av korsbenet, og er kledd med bukhinne bare øverst, på forsiden.


Endetarmen er den nederste delen av fordøyelseskanalen. Klumpen kan så vidt sees når jeg ser med speil. Når jeg stryker over den kjenner jeg den så vidt. Kan nesten likestilles med når jeg fødte, nesten. Men det tok ikke lange tiden før det ble bra etter diaren var over, prøvde ikke å smøre med noe annet.


Men om du orker så kan du lindre smertene i dusjen. Jeg har hatt den ei god stund nå. Jeg var neppe så sår som deg for jeg hadde bare vondt når jeg bæsjet, tørket meg og i noen få min etterpå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg