Dryss litt salt på. Hjortekjøtt er noe av det dyreste man får tak i. Heldigvis svarer prisen som oftest til forventningene. Indrefileten er det beste og når du har hjort indrefilet i panna har du det beste av det beste. I denne oppskriften får du se hvordan du kan lage fløtegratinerte poteter med gyllen hvitløk og en enkel madeirasjy.
Brett den tynneste delen av fileten over, slik at du får en filet med mest mulig lik tykkelse. Bind sammen med bomullstråd. Krydre med salt og pepper og brun fileten godt på alle sider i olje. Til deg som tvilte på at det var indrefilet pga. Da jeg hadde tint den viste det seg å være to mindre indrefileter som lå sammen, derfor den høye vekten.
Filetene veide altså ca. Brunet først i panne , stekte hver filet i stekepose til ca. Skjær potetene i skiver og ha dem i en ildfast form. Skrell hvitløkfeddene og stek dem i en tykkbundet kjele på lav varme i smør til de blir gylne. Blir kjøttet stekt for mye blir det mindre saftig.
Vi anbefaler å brune kjøttet i panne , og så steke det ferdig i ovn med 1grader C til en kjernetemperatur på - grader C. Det er en stor fordel å la kjøttet hvile etter steking i - minutter (innpakket i folie). Hel indrefilet i stekeovn. Steker du svinefilet i ovn har du full kontroll på kjernetemperaturen, og dermed også over resultatet. Etter at du har gitt kjøttet en god stekeskorpe i panne , legger du det over i en ildfastform og steker det videre på 1grader i ovnen.
Bruk et digitalt steketermometer for best resultat. Velg en jernpanne om du har. Jernpannen gir jevn god varme i tillegg til at den holder godt på varmen.
Bruk smør eller en blanding av smør og olje til steking av biff. La panna bli varm og smøret få en nøttebrun farge før kjøttet legges i. Legg i et par biffer om gangen slik at pannen ikke blir for avkjølt og kjøttet koker mer enn det. Hvordan steke ytrefilet. En gang for alle: Lær deg fremgangsmåten som gir saftig og mør biff hver eneste gang.
Hemmeligheten bak å steke magert kjøtt som f. Høy varme for å brune kjøttet (også kalt maillardprosessen), etterfulgt av lav varme inntil ønsket kjernetemperatur (i tillegg til et par triks du straks skal få lære…). Finhakk løk og hvitløk og skjær sopp i skiver eller båter. Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn Crème Fraîche og soyasaus. Smak til med salt og pepper.
La soppsausen koke i et par minutter på middels varme. Synes du sausen blir for tykk, sper du på med litt melk eller vann. Ytrefilet av hjort med pastinakkpuré og viltsaus Hjortefilet, eller medaljong, er gourmetmat, her servert med mandelsmør, pastinakkpuré og viltsaus. Viltkjøtt er i sesong om høsten, og er mørt kjøtt med mye god smak. Knus pepper og einebær i en morter og bland sammen med olje og rødvin til marinade.
Legg biffstykkene i marinaden og la biffene stå i marinaden i kjøleskap til dagen etter. Snu biffene av og til, og øs marinade over dem med jevne mellomrom. Hei Jeg skal tilbrede en hjort indrefilet med sous vide.
Det er ikke noe norsk kjøtt, men stammer ifra New Zealand. Lurer på hvor lenge den bør ligge i vannbad. Hadde sett for meg grader, men vet ikke hvor lenge den bør ligge. Er en filet på 9gram. Varm i stekeovn ved 2ºC ca min, rett før servering.
Dette kan gjøres i god tid før middag. Hjortefilet kan byttes ut med filet av rein eller storfe) Sherrysjy Ha sherryeddik, rødvin og sjalottløk over i stekepanenn du stekte kjøttet i. Trekk pannen vekk fra platen og rør inn smør. Helstekt indrefilet serveres med oksehale- og jordskokkragu, braiserte poteter, aspargesbønner med bacon og en rødvinssaus. Stek fileten i varm panne på alle sider,. Vi viser deg hvordan du på en enkel måte steker en hel filet av storfe, f. Og nå som du har sett hvordan det gjøres, hva med.
VIDEO: Kjartan skjede viser hvordan han raskt steiker elgfileten i varm panne , slik at den er rød inni når den serveres. Skal ha indrefilet av svin til middag idag. Tenkte å brune den litt i panna først, surre den inn i spekeskinke, og så steke i ovn.
De fleste oppskriftene jeg finner krever steketermometer, men det har jeg ikke. Urutinert, jeg vet. Derfor lurer jeg på hvordan dere steker indrefilet ?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.