fredag 19. februar 2016

Speltmel brød oppskrift

Variasjon i det daglige brødet gir god matlyst, la deg inspirere her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her. Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner.

Eltefritt og enkelt. Designer og blogger Maria Skappel har oppskriften på verdens enkleste og beste brød. Selve bakingen tar kun fem minutter. Dette brødet trenger nemlig ingen elting. Brødet er sunt, godt og veldig enkelt.


Her er det bare å røre alt sammen! Jeg varierer innholdet etter hva jeg har i skapet. Så lenge forholdet mellom vått og tørt stemmer, kan du omtrent ha oppi hva som helst, sier.

Det er bakedag i helgen, og her kommer en super oppskrift på speltbrød med havregryn. Enkel oppskrift som trolig kommer til å falle i smak hos både store og små. Denne oppskriften passer til brødformer, evt et brød og noen rundtstykker.


Det er trendy å spise grovt og spelt, sier bakeren. Form deretter bollene til små brød , og pensle dem med vann. Brødene kan dyppes i for eksempel sesamfrø eller valmuefrø.


Legg to små brød i hver brødform. Dekk formene med plast eller et klede, og la etterheve i ca. Man bør være obs på hvetegluten ofte deklarert kun som gluten, som ofte blir tilsatt speltbrød. Det er svært vanlig å tilsette rent hveteglutenmel til industribakte brød med opptil ren gluten beregnet ut fra melmengden, altså opptil 100g rent glutenmel per kilo mel.


Speltmel tåler ikke hard elting. OL-baker Amund Skrutvold har ansvar for å bake brød daglig til blant annet skiskytterne og langrennsutøverne. Her deler han oppskriften på et av grovbrødene som serveres under OL til frokost og lunsj. Du kan teste om brødet er ferdig ved å banke på det, og det avgir en “hul” lyd når det er ferdigstekt.


La brødet avkjøle på en rist. For å beholde den sprø, gode skorpen bør du pakke inn brødet i et rent kjøkkenhåndkle etter at det er avkjølt, og oppbevare brødet i dette.

Oppskrifter på andre eltefrie brød finner du her. Når ovnen er varm, tar du ut den knallvarme gryta (vær forsiktig!). Ha i deigen, sett på lokket og la brødet bake i omtrent minutter. Vi gir deg våre beste oppskrifter og tips til hvordan bake vellykkede brød. Hev frokosten med hjemmelaget grovbrø nøttebrø loff, eller knekkebrød.


Lek deg med ulike typer mel, korn, nøtter og tørket frukt og gled deg til den gode duften av bakst når det er ferdig. Husk å la de ulike typene brød hvile litt før du skjærer i dem. Rør gjær, salt og honning i vannet.


Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Velkommen til MENY. Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Tilsett mel og elt deigen godt.


Form deigen til et rundt brød og legg på bakepapir på stekeplate. Sett brødet til etterheving ca. Pensle brødet med sammenpisket egg og stek det på nederste rille i ovnen ved 210º i ca.


Avkjøl brødet på rist. La kjøkkenmaskinen gå mens du heller i væsken i en stråle. Den skal ikke bli helt har bare nok mel til at deigen blandes godt sammen og slipper bollen.


En speltdeig skal ikke eltes så hardt som en deig av vanlig hvetemel. Da har jeg endelig laget en ny starter som jeg har tatt bilder av fra dag til dag. Focaccia smaker aller best ferskt og nystekt. Her kommer derfor en ganske så inngående beskrivelse av surdeigsbrød av spelt, fra starter til lavFODMAP- brød , steg for steg. Eg har brukt en Le Creuset støpejernsgryte som rommer ca.


Eg skal prøve meg eltefritt på brød i brødform etterkvart også, men det går nok fint å bruke det også i denne oppskrifta. Mitt første eltefrie brød lagde eg med havre, spelt og valnøtter. Eit passelig grovt brød med god crunch og smak frå nøttene. Vanlig blandingsforhold er 6-dl væske per kg mel. Brukes det mye rugmel i brødet er det en fordel å bruke sur melk, det gjør at brødet hever seg bedre, blir saftig og smuldrer mindre.


Jeg legger et kjøkkenhåndkle på en bakerist, og hvelver sukkerbrødet i formen over den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg