mandag 1. februar 2016

Boller med fibramel

Boller med fibramel

Clas Ohlson har smarte løsninger for dine hjemmeprosjekt. Besøk en av våre butikker! Jeg liker å bruke fibramel eller fullkorn hvetemel i gjærbaksten for å få den til å mette litt mer, og inneholde litt flere næringsstoffer.


Boller med fibramel

Gjærbaksten blir like luftig og myk som når jeg kun bruker hvetemel. Jeg bruker min egen hvetedeig, og bytter ut deler av hvetemelet med fibramel. Solboller spises mange steder for å feire at sola kommer tilbake etter mørketida. Vi er gjerne med å feirer. Så jeg fant isteden en oppskrift på boller med Fibramel på Møllerens sin nett side.


Jeg hadde i forveien en oppskrift på boller med kombinasjon av Fibra og andre mel sorter, men jeg ville ha en enkel og fiberrik bolledeig denne gangen (les: jeg ville ha brukt hele pakken med mel med en gang). Har ikke bakt boller pà et par àr og tenkte at jeg mà finne den beste oppskriften i dag, og etter mange tips prövde jeg din og det er med rette de beste bollene jeg har smakt til nà-tusen takk, Trine. Gleder meg til ungene kommer hjem for à smake…og ja : mange tipset om Möllerens boller , men disse slàr alt. Hilsen bolleentusiast. Grove boller er et godt og smartere alternativ til sjokoladekaka!


Boller med fibramel

Bland vannet med halvparten av mengden melk og tilsett havregryn. La svelle i minutter. Gå for en sunn start på året.


Møllerens Mirakelmel, FIBRA Fullkornshvetemel, FIBRA Fullkornsspelt og 4-korn blanding bidrar til både smakfull og sunn bakst. Fastelavnsboller med en sunnere vri. Her er en litt sunnere variant hvor sukkeret er erstattet med Sukrin, og mesteparten av melet er byttet ut med fiberrikt mel.


Kiwi) egg til pensling Sukrinmelis og melk kokes opp og avkjøles. Når det nærmer seg fingervarmt, visp inn kesamen (den tåler varmebehandling dårlig). Bland fibra, gjær og kardemomme i en bakebolle.


Hold litt igjen på melet sånn at du ikke risikerer at det blir for mye mel i forhold til væske. La oss gjøre hverdagen enkel, gøy og koselig med tusenvis av produkter for et enklere hjem. Er du glad i gjærbakst? Det veit eg vertfall at mange av leserene mine er, og til dokke har eg laga luftige, saftige skillingsboller av den litt sunnere varianten!


Eller kanskje du kaller det kanelboller, kanelsnurrer eller kanel i svingane? Til boller trenger du: gram gjær. Slik gjør du: Rør ut gjæren i eplejuice. Tilsett søtning, skyr, krydder og salt.


Rør inn melet og kna deigen godt i ca. Sett deigen til heving i minutter. Formes til boller og settes til etterheving i ca. I oppskriften sto det ”Disse fantastiske bollene blir lette og luftige som ingen andre!


Om du søker opp ”verdens beste boller ”, får du jo ikke bare opp ett treff! Og alle kan jo ikke sitte på verdens beste oppskrift. Har tenkt hele uka at jeg må sjekke nettsida di for å finne noen grove pizzasnurrer til helga. Dette kunne ikke blitt bedre timing! Jeg bor i Storbritannia og ser at sammalt speltmel er ‘wholemeal spelt flour’, men ble litt usikker på siktet speltmel.


Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød. Hvert år selges tusenvis av brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom. Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du enten små eller store brød.


Annonse: Mutti Heisan! Denne uken har datteren min fått Grove pizzasnurrer i skolesekken hver dag, og gjett hvem som har vært strålende fornøyd med denne ordningen? Hun, fordi hun elsker pizzasnurrer, og jeg, fordi det krever kun sekunder å ta en pose pizzasnurrer ut av fryseren og legge den i sekken på morgenen! Av og til får jeg spørsmål om ikke noe av det fine melet kan erstattes med grovt, i for eksempel boller. Joda, det kan du sikkert, men for meg blir det fort rundstykke og ikke boller.


Men prøv gjerne å bytte ut noe av hvetemelet med fullkornshvetemel, et helt finmalt sammalt hvetemel som det fint går an å bake finbakst med. Boller er myke, søte, lett å spise, lett å holde. Men, vanlige hveteboller er ikke akkurat helsekost, med både sukker, smør og hvit mel. For ham tror jeg at faktoren “myk” teller mer enn “søt”.


Han spiser gladelig mine grove, men myke boller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg