tirsdag 23. februar 2016

Kanelboller med tørrgjær

Fyll de saftige bollene med smaken av kanel og sukker. Dermed har du noe godt på lur dersom du skulle få overraskende besøk. Vi har verdens beste oppskrift på saftige og gode kanelsnurrer.


Denne gode gjærbaksten kalles også kanelboller , kanelknuter eller kanel i svingene. Svenskene elsker kanelboller så mye at de til og med feirer kanelbollens dag. Bland mel, tørrgjær , sukker og kardemomme i en bakebolle.

Varm opp melken til ca °C og rør den deretter inn i melblandingen. La deigen heve til dobbel størrelse. Hvordan lage kanelsnurrer eller kanelboller.


Denne gjærdeigen er ikke like søt som en bolledeig, siden snurrene skal fylles med et søtt og godt fyll. Deigen kan selvsagt brukes til knuter, skoleboller og annen søt gjærbakst med godt fyll. Fremgangsmåte med tørrgjær : Rør melk og egg sammen. Bland hvetemel med sukker, tørrgjær og kardemomme.


Ha det våte i det tørre og elt for hånd eller med maskin til du har en smidig deig.

Skjær det kalde smøret i terninger og tilsett deigen mens den eltes. Fortsett til all smøret er tilsatt og du har en glatt og smidig deig. Kanelboller er en favoritt hjemme hos oss, og ut fra besøkstallene på bloggen er det en favoritt hos flere enn meg og mine nærmeste.


I skrivende stund har denne oppskriften på kanelsnurrer blitt vist 1. For hvor godt er det ikke å snacke på brent sukker og kanel som ligger igjen på stekebrettet. Det er vanvittig godt og skal spises med god samvittighet, så lenge det ikke spises hver dag, hehe. Nå har jeg fryseren full av kanelboller , så når det kommer gjester på besøk så er det enkelt å tine dem opp. Ser at det er en annen nordmann i utlendighet over som sliter med det samme som meg – heving med tørrgjær.


Løsningen vi har kommet frem til her er at væsken må holde høyere temperatur enn det som står i oppskriften, gjerne litt høyere enn kroppstemperatur (litt over grader). Lag nydelige kanelsnurrer og kos deg med nystekt gjærbakst og en kopp varm sjokolade i solveggen. Det reduserte gluteninnholdet i de gamle kornartene er muligvis en av årsakene til at noen mennesker tåler dem bedre enn allminnelig hvete.


Disse kanelsnurrene er laget med urkorn. Kjært barn har mange navn! Kanelsnurrer, kanelboller , kanelknuter, skillingsbolle eller kanel i svingene?


Er det en ting som er sikkert så er det at få ting slår duften av dette nybakte bakverket som fyller rommet. Følger du denne oppskriften får du et luftig og saftig resultat. Oppskriften gir ca.

Det er lite som slår nystekte kanelboller , og med en syrlig ostekremglasur blir de nærmest uimotståelige. Fordelen med å steke kanelbollene i langpanne i stedet for på brett, er at kantene ikke blir småtørre. I tillegg gjør tangzhong-metoden at baksten holder seg ekstra saftig i flere dager etterpå. En porsjon gir til kanelboller. Kanelboller , kanelsnurrer, kanelknuter, kanel-i-svingene, kanelsnegler, skillingsboller – kjært barn har mange navn.


Mange forskjellige former har også disse bollene inntatt gjennom tidene. Gjær for søte deiger er utviklet for gjærbakst med eller flere spiseskjeer sukker eller sirup per pakke fersk gjær eller en pose tørrgjær. Rød gjær henter hevekraft fra sukkeret i deigen, og vil dermed sørge for at gjærbaksten hever raskere og blir større og luftigere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg