tirsdag 5. mai 2020

Utflod hund etter løpetid

Det finnes preparater som gir abort hos hund (f.eks Alizin vet). Det er vanlig å vente minst dager etter at hunden har parret seg før man behandler. Da har eggene festet seg i livmorveggen. Behandler man tidligere er det en liten sjanse for at hunden ikke aborterer.


I løpet av 6-timer bør alle etterbyrdene være ute.

Det er normalt at tispa har litt utflod i tiden etter fødsel. Mørk grønn til blodfarget den første uken og etter dette skal det avta og forsvinne i løpet av den andre uken. Komplikasjoner ved fødsel forekommer hos hund selv om de aller fleste fødsler går lett av seg selv. Når min hund fikk løpetid merket jeg bare èn dråpe blod den første dagen. Resten av tiden så jeg ikke noe blod og slik var neste løpetid også.


MEN hun hovner opp til det sykeste i rumpa og ser jo nærmest ut som hun holder på å få baller. Min hund får også litt fargeløs utflod før, under og etter løpetid.

Løpetid og avl hos hund Det er viktig å vite hva som er normalt ved løpetid hos hund , både om man ønsker å bruke en hund i avl og for å vite når noe er unormalt. Tispen spiser ofte dårlig og noen kaster også opp. Derimot drikker mange hunder mye. Forøket drikkelyst er et klassisk symptom på begynnende livmorbetennelse. Noen hunder får feber, og blir veldig slappe.


Utflod hund etter lpetid holdningsskapende arbeid sykkel hjelp til hagen To stk firemannsboliger og stk eneboliger. Carl zeiss india pvt ltd late tutorial poem Symptomer p sykdom opptrer vanligvis 6-uker etter lpeti men kan. De første tegn på livmorbetennelse kan oppstå umiddelbart i forbindelse med løpetid , men som oftest kommer de fra - uker etter endt løpetid. Symptomene er varierende mest vanlig er nedstemthet, feber over 3grader, økt drikkelyst og urinering, nedsatt eller opphørt matlyst samt eventuelt oppkast og diaré. Veterinær og oppdretter, Cecilie Strømsta skriver om oppdrett av hund.


Det er tradisjonelt ikke mulig å finne ut om tispen er drektig ved å måle endring i hormoner slik man kan gjøre med mennesker, tispene går gjennom de samme hormonsforandringene etter en løpetid enten de er blitt drektige eller ikke. Det er helt normalt at en tispes adferd endrer seg under løpetiden. Hunden er påvirket av hormoner og kan være interessert i hannhunder, mindre lydig eller ikke virke å være helt seg selv.


Det kan hjelpe hunden om du bruker litt ekstra tid på turer, aktivisering og lek i denne perioden. Hun blir slapp og slutter å spise.

Melkeproduksjonen blir dårligere, og det kommer stinkende brunrødt utflod fra skjeden. Livmorbetennelser kan óg ha en mer kronisk form med mer uspesifikke symptomer og lett flytning. Disse har en tendens til å akuttiseres etter løpetid slik at man får mer merkbare symptomer. Ukens Spør veterinæren svarer på to problemstillinger i forhold til løpetid hos tispe. Det ene handler om endret adferd og det andre om det å forskyve løpetiden hvis hunden skal delta i jakt.


Bare følg med for dobermanntispa vår hun fikk første løpetid ved ca mnd alder og en drøy mnd etter hun var ferdig så begynte det å hovne opp og komme gulbrun utflod som var litt anderledes på lukt enn vanlig løpetid men gaktisk ikke ille lukt, vi sjekket med bveteriær og de mente hun fikk løpetid igjen som på ungen hunder kan. Symptomer på livmorbetennelse er at hunden drikker og tisser mer, er nedstemt, har feber (over 3grader) og redusert matlyst. Man skiller på åpen og lukket livmorbetennelse.


Hvis du ser en utflod fra skjeden, er det en åpen livmorbetennelse. Denne er som regel blodig og illeluktende. Når bør du besøke veterinæren? Som regel er neslefeber ikke særlig farlig for hunden og pleier å gi seg etter kort tid.


Det kan imidlertid forårsake sterk kløe, som kan gi den sår på de mest ømfintlige steder. Utsettelse av løpetid og bivirkninger. Jurkreft (brystkreft hos pattedyr) er mest vanlig, men det er også økt risiko for kreft i livmor og eggstokker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg