Husk bare på at fett ødelegger eggehvitens piskeegenskaper, så hvis det er rester etter fett i bollen eller på vispene, så vil ikke eggehvitene bli stive. Vi anbefaler å skille eggene ett og ett av gangen, slik at dersom plommen skulle sprekke, er det bare én hvite som går til spille. Har pisket flere minutter nå og den er ikke stiv. Er jo med eggeplommene så er vel begrenset hvor stiv den kan bli - eller?
Hell den i 4-serveringsglass og server med det samme. De tåler ikke noe fett. Du må også være sikker på at det ikke er noen rester av eggeplomme sammen med hvitene. Ha eggehvitene oppi miksmasterbollen og visp til massen begynner å bli skummete og litt hvit.
Du må for all del unngå å få fett i eggehvitene, ikke minst gjelder dette eggeplomme. Når du skal skille plommen fra hviten må du være forsiktig så det ikke går hull på plommen. Skal du for eksempel lage marengs er det lettere å få godt volum og en stiv masse av eggehviter som har stått en stund. Aller best volum får du ved å romtemperere eggehvitene.
Eggeplommer er ikke like holdbare. En favoritt hos mange! Server alene, eller med revet sjokolade, revet appelsinskall, kakaopulver, kakestrøssel eller friske bær. Ja jeg har faaet til Sjel og Liv en Æggedosis og den var stiv.
Ja mit Humør, bedre end før, idag min Æggedosis ligner. La eggeplommen gli forsiktig over i en egen beholder. Får du litt av eggeplommen i hviten, forsøk å fjerne det. Bruk et eggeskall, det gjør jobben enklere. Om ikke eggeplomme fjernes fra eggehviten er sjansen stor for at massen forblir suppe, samme hvor mye du pisker.
Og om du ikke er klar for en biff med bearnaise, er en eggeplomme perfekt tilbehør til biff tartar. Eggedosis er verdens enkleste dessert. Vi bryr oss om ditt personvern. Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Har sukker i litt underveis, pleier å vente til den er begynt å bli stiv , men før den er helt stiv , men aner ikke hva som er riktig.
Skynd deg på butikken å kjøp flere egg, det stenger tidligere i dag, her hos oss stenger alt kl 16. Bland inn pisket krem og tilsett konjakk. Resten brukes til utkjevling. Jo mindre mel, dess finere kaker. Arbeid deigen minst mulig.
Kjevle ut litt deig om gangen. Rør dette sammen til en masse, settes på plate med ts, eller ha i litt mere melis så du kan trille ut små kuler. Spagetti carbonara! Man koker spaghetti, og blander den med stekte baconbiter, eggeplommer og fløte.
Til råkremen piskes eggeplommer og sukker i minst min til lys eggedosis. Det blir et hullrom inni. Vend forsiktig eggedosisen inn i kremen (se tips). Pynt den avkjølte marengskaken ved å først fordele råkremen på toppen av kaken.
Fordel bærene på toppen av råkremen og kaken er klar til å serveres! Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren. Rør smør og halvparten av sukkeret forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig.
Bland smørkremen vekselvis med eggedosis og mel tilsatt bakepulver. Rør forsiktig inn kremen. Pisk fløten nesten stiv. Egg har en spesiell plass i vårt kosthold. Men vet du egentlig hvor lang koketid du trenger for å få egget akkurat slik du vil ha det?
Har du ikke alltid ønsket deg et verktøy for å hjelpe deg å beregne akkurat dette?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.