mandag 6. april 2020

Vet katten at jeg er gravid

Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Men hadde vært greit å avlive i livmora og sterilisere selv om det var flere uker igjen til fødsel.


Tøfft for en ung katt å fostre opp så mange kattunger også. Lurer på om det er noen som vet hvordan det er med katt når man er gravid ? Har hørt så mye forskjellig at jeg er veldig forvirra.

Håper det er noen som vet. Betyr dette at det er farlig å ha katt når man er gravid ? Nei, i utgangspunkt er det ikke farlig å ha katt når man er gravid , men dersom du ikke har katt fra tidligere vil vi ikke anbefale å anskaffe katt når du er gravid eller under planlegging av graviditet, sier Jordmor Cecilia Kleven ved Oslo jordmor og kvinnesenter. Du kan trygt kose med katten når du er gravid. Barnet i magen tar ingen skade av det. Det eneste du bør unngå er å stelle katten og f. Har ikke katt selv, men en dag i uken hjelper jeg til på et senter for hjemløse katter , hjelpe der jeg hjelpe kan.


Jeg gjør ikke reint i kattesanden, for jeg vet at jeg må holde meg unna avføring. Men jeg støvsuger, vasker gulv, vasker opp, og koser med kattene som er der.

Antibac står det rundto. Du vet du er gravid når du begynner å grine av glede fordi naboen kommer med traktoren og brøyter hele innkjørselen og gårdstunet ditt Jeg hadde akkurat gitt junior frokost, sagt bare spis og kos deg med barne-TV du, så skal mamma bare opp til veien for å flytte litt (les:veldig mye) snø sånn at vi kommer ut med bilen. Nå vet jeg ikke hvor mye dere vet om utstilling, men alle rasene bedømmes helt til man sitter igjen med en Best I Rase (forkortes BIR) hun dette er da den hunden som dommeren mente at var mest lik rasestandarden slik den er skrevet. Jaja, for ei uke siden la jeg inn spørsmål om akkurat det samme, da jeg også har en drektig katt. Jeg fikk korrekt svar, men så ble det bare fyrt løs om uansvarlighet, sterlilisering osv.


Følte faktisk at jeg ble kjefta huden full. Finn laveste nettpris her. VetZoo er Norges ledende nettbutikk for dyreeiere. Hos oss finner du et stort utvalg av kvalitetsprodukter.


Raske hjemleveringer. Vi leverer innen 2-hverdager til hele Norge (pluss 1-dager hvis du har landpostbud). I de fleste tilfeller kan du velge om du vil ha varene dine levert til hjemmet eller hente dem hos din nærmeste Bring-kontor.


Den gjennomsnittlige katten er gravid i dager og graviditet kan være så kort som dager , så forberedelsestid er begrenset. Jeg har hørt at hvis man er gravid så skal man være forsiktig med katter , pga de kan ha en parasitt som kalles toxoplasma gondii, og da kan fosteret aborteres. Men er det farlig å klappe katter hvis man ikke er gravid ? Kan jeg bli steril da? Det er likevel ingen grunn til bekymring om man har katt i huset og er gravid , mener hun. Siden det er liten fare for smitte av mennesker ved direkte kontakt med katt , er det ikke nødvendig å kvitte seg med pus under graviditet, forklarer hun.


Eneste forholdsregel er at den gravide bør unngå kontakt med katteavføring.

Slanger og ormer er ikke kattemat, men katten dreper dem hvis de utgjør en trussel for kattungene. Katten kan drepe slanger. Hoggormer er farligst når de er sammenkveilet. Da Emilie ble født ble kattene til å begynne med litt reserverte.


Derfor får katten hoggormen til å angripe seg. Spesielt vår eldste katt Lissi. Hun er veldig innesluttet av seg og egentlig ganske redd høye lyder så for henne ble det voldsomt den første tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg