torsdag 2. april 2020

Pusse opp bad selv

Din partner når du skulle pusse opp badet. Snakk med oss idag! Lekker design, nyskapende detaljer og gjennomtestet kvalitet. Hos HTH dyrker vi en lidenskap. Se våre lekre baderomsløsninger her.


Lave priser og rask levering på baderomsprodukter.

Vi renser og pusser tennene dine. Olso Tannlegesenter, time på dagen! Vil du pusse opp eller bygge badet selv ? Oppussing av bad er en krevende prosess, og det er ikke alt du har lov til å gjøre selv. Her får du en oversikt over hvilke arbeid som ikke lenger er søknadspliktige, og man kan i teorien gjøre dem selv , bortsett fra tekniske installasjoner. Totalrenovering av bad koster fort opp mot 250.


Er det mulig å få det gjort for under halve prisen? Ja, hvis badet du skal pusse opp ikke er i altfor dårlig forfatning fra før og du kan gjøre en del selv , er det mulig, sier våre eksperter. Derfor er det mange som vil gjøre en liten egeninnsats for å spare penger.

Men du bør ikke gjøre hva som helst selv … Spesielt når det gjelder bad er det strenge regler for oppussing og renovering. Når du skal bygge eller pusse opp et bad bør du kjenne dine evner og begrensninger. Det er mange ting du helt sikkert kan gjøre selv , og noen oppgaver du muligens kan gjøre.


Og så er det noen jobber vi rørleggere anbefaler deg å la være - uansett hvor handy du er. Når du skal gå i gang med å pusse opp et bad selv er det flere regler du må ta hensyn til. Dette i motsetning til en enebolig, hvor du bestemmer alt selv. Kan jeg pusse opp badet selv ? Bad er komplisert og omfattende.


Det er mye arbeid og det krever kompetanse i flere fag. Du må vite om formelle forhold og regelverk. Noe kan man gjøre selv , noe bør fagfolk fikse og noe skal man ha fagfolk til å fikse.


Noen ganger vil jeg si at ja, det lønner seg å pusse opp badet, andre ganger nei. Det er viktig å huske på at det koster det samme å pusse opp bad i Våler som det gjør i Oslo. Det kan fort bli et misforhold om det du kan be om til slutt. Nå kan du pusse opp badet selv - på eget ansvar (VG) Regjeringen sier ha det til badet og lar deg pusse opp våtrom på eget ansvar igjen. Dermed vil selvbyggerne kunne spare titusener av kroner på offentlige gebyrer.


Om du planlegger å pusse opp baderommet på egenhånd må du være oppmerksom på hva du har lov til å gjøre selv , og hva som krever profesjonelle håndverkere. De nye byggereglene som ble vedtatt i fjor sommer har gjort både nybygg og oppussing av eksisterende baderom til en tungvint prosess. Grundig grunnarbeid.

Uansett hvilken standard du ønsker på ditt nye bad , er det viktig å gjøre et ordentlig grunnarbeid. Omfanget av grunnarbeidet vil kunne varierer fra bad til bad , og vi gjør oppmerksom på at det i budsjettkalkulatoren er tatt høyde for full rehabilitering av badet hvor grunnarbeidet inkluderer nedriving av det gamle badet helt ned til stenderverk, oppbygging av gulv. Pusse opp badet selv ? FOTO: CATHRINE DOREEN ISAKSEN. Hva koster det å pusse opp et bad ? Priser på totalrenovering av bad varierer med størrelse, utforming og standard.


Byggstart har bistått mange kunder som skal pusse opp bad med å komme i kontakt med konkurransedyktige og kvalitetssikrede baderomsentreprenører (se gjerne Byggstart.no for mer informasjon). Kjøper du ny bolig, går det ofte greit å pusse opp overflater i de fleste rom selv. Unntaket her er definitivt badet!


Skal du pusse opp badet, bør du ikke gjøre det selv. Belegg på gulv og vegg, malt tak. Det er trangt med penger, så jeg lurer litt på hvor billig jeg kan slippe unna med en oppussing hvor jeg gjør mest mulig selv. Vannklosett har eksistert i mer enn to århundrer, så man kan tro at det ikke er mye som kan forbedres, men i det siste årene har veghengt toalettet blitt skikkelig populær. Vegghengende toaletter fungerer på samme måte som de gulv monterte motstykkene, men vanntanken er skjult bak flisveggen inne i sisterne.


Bygge bad og pusse opp bad - skal du bygge eller pusse opp bad finner du tips om hvordan du smartest mulig kan gjøre det her. Vær sikker på at du bygger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg