torsdag 23. april 2020

Strekkmerker på lårene

Skincity er din hudpleieklinikk online. Få anbefalinger av våre hudterapeuter. Kjøp for 9kr, få gave på kjøpet. Stå i mot tegn på hudaldring. Sleep Mask Face Retinol.


Til en ekstra fin pris! Mange opplever det som sjenerende å få lyse strekkmerker på kroppen og syns det er flaut hvis noen ser merkene. Disse er godartede og går gjerne tilbake etter fødselen, men det finnes unntak. Et av disse er strekkmerker - striae gravidarum.


Hva er strekkmerker ? De opptrer i starten som rosa til blåfiolette striper eller bånd på magen, setepartiet, brystene, lårene eller armene. Strekkmerker (striae) er skader som oppstår i kroppens underhud. Mange har opplevd å få rødaktige striper på brystene, magen, lårene og armene - også kjent som strekkmerker (striae distensae). Alle kan få strekkmerker , men noen faktorer øke sannsynligheten for å få dem, forklarer hudlege Michael Zangani til KK.


Strekkmerker på lårene

Synest forskere burde begynt å forske mer på strekkmerker. Det kan være veldig tøft å ha det. På det medisinske fagspråket omtales slike strekkmerker som striae distansae, striae atrotophica osv. Strekkmeker kommer der huden blir utsatt for hurtig vekst eller strekk.


Jeg har prøvd alt mulig. Over halvparten av oss har vært borti dette på et eller annet vis på egen kropp. De opptrer ofte på magen, baksiden av lårene , nedre del av magen eller på brystene. Hormonelle forandringer i kroppen, for eksempel i forbindelse med graviditet eller pubertet, samt enkelte sykdommer kan også svekke hudens elastisitet, og derved ytterligere øke risikoen for strekkmerker. Den gode nyheten er at selv om du ikke alltid kan forhindre at du får cellulitter eller strekkmerker på lårene , så kan du i det minste forebygge og redusere forekomsten av dem.


Strekkmerker på lårene

Det finnes nemlig ting du kan gjøre hjemme, som kan hjelpe deg til å se bedre ut. De er typisk symmetriske og følger hudlinjene. Striae distensae er hovedsakelig en kosmetisk plage. Saken fortsetter under bildet. Dette er svært vanlig ved graviditet og i puberteten.


I løpet av graviditeten får opptil prosent av gravide kvinner strekkmerker. Tilstanden er derfor mer vanlig hos kvinner enn menn, men kan sees hos begge kjønn. Hun forklarer at strekkmerker er skader som oppstår i kroppens underhud. I starten opptrer strekkmerkene som rosa til blåfiolette striper eller bånd på magen, setepartiet, brystene, lårene eller armene. Huden rekker ikke å tilpasse seg for eksempel volumøkning av underliggende muskulatur, fett eller annet vev.


Strekkmerker på lårene

De vanligste stedene strekkmerker oppstår er på hoftene eller lårene. SPØRSMÅL Hei :) eg er en gutt på år, eg bare lurer på noe angående strekkmerker , som eg har fått på lårene i de siste, og regner med at det er pga eg har sluttet og trene. Rosa til blåfiolette striper eller bånd som oppstår på magen, setepartiet, brystene, lårene eller armene er strekkmerker.


Det finnes ingen kremer eller salver eller lignende som kan forebygge strekkmerker i svangerskapet. Særlig det siste halvåret har det blitt verre, og de har i mine øyne. Bio-Oil masseres inn i strekkmerkene med en sirkelbevegelse to ganger om dagen i minst måneder. I starten vil merkene ha en rosa eller blåfiolett farge, og de oppstår som regel på magen, setepartiet, brystene, armene eller lårene. Resultatene vil variere fra individ til individ.


Strekkmerker på lårene

Vordende mødre har mange nye hormoner i kroppen, som ofte kan fører til hudforandringer. I dette tilfelle, på huden ganske enkelt ikke tåler for mye strekk, og små kollagenfibre i sitt midt pause. Over ti gapet dannet på stedet av et lite arr - står det at bruddet fant sted ordinær bindevev.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg