torsdag 30. april 2020

Rød i ansiktet sykdom

Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødhet i ansiktshuden, særlig sentralt i ansiktet. Tilstanden debuterer ofte med anfallsvis rødming (flushing), episoder som kan vare cirka fem minutter. Etterhvert kan huden i pannen og over nese og kinn bli mer vedvarende rød og eventuelt noe hoven. Det er ikke uvanlig å se utvidede blodkar i huden. Opplever du ofte at huden blir rød når du inntar alkohol, krydret mat eller er stressa?


Hudsykdommen rosacea kan føre til plager som kviselignende utslett og sprengte blodkar i ansiktet.

Cirka 4- av befolkningen lider av sykdommen i Norge. Mange mistolker dette som en type eksem, men det er en hudsykdom. Røde kinn kan være symptom på at det ligger en alvorlig sykdom bak, mens de fleste tilstander dreier seg om ytre påvirkninger, følelser, bivirkninger av medisiner eller mat, kviser, eksem eller en tilstand kalt rosacea. Fire sykdommer man kan se på øynene. Nils Fredrik Holm Moseid er lege og spesialist i almenmedisin.


Nedenfor har Holm Moseid listet opp fire sykdommer du kan se symptomene på via øynene. Gulig misfarging av det hvite på øyet kan være et tegn på leversykdom, som et tidlig symptom på gulsott. Det kan for eksempel oppstå hvis man våkner og har fått mystiske flekker i ansiktet , eller gjennom lengere tid har hatt mørke ringer rundt øynene.

For den type spor i ansiktet kan nemlig være tegn på at noe er galt, og at legen burde ta en titt på det, skriver Reader’s Digest. Her er åtte symptomer på sykdom som kan ses i ansiktet. Symptomene er rødhet, flushing og betennelse, spesielt på kinn, nese, panne og hake.


Det begynner ofte i alderen 30–5 og rammer flere kvinner enn menn, forklarer kosmetisk sykepleier Pia Cernic ved Akademiklinikken. Utslett i ansiktet er den vanligste årsaken til konsultasjon hos våre hudleger. Det er en lang rekke mulige årsaker som kan gi utslett i ansiktet.


Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi gode råd om behandling. Dermed blir huden rød og den føles varm. Det samme skjer når vi rødmer. Det er flere tilstander som kan føre til at huden blir varm og rød.


Dersom man har høyt blodtrykk, for eksempel 1over 1- er det da mulig at man kan kjenne seg varm i ansiktet ? Det føles som om jeg koker i kinnene, uten at jeg hverken rødmer eller er varm på andre måter. Jeg blir plutselig rød i kinnene, og det kjennes ut som om jeg får feber, uten at det er saken. Rød i ansiktet når du drikker? Spesielt mange kvinner opplever rødbluss i ansikt og på hals og.


For enkelte kan det imidlertid ha sammenheng med alvorlig sykdom. Typiske symptomer er et utslett som er rødt , hevet over omgivende hu lokal varmeøkning, smerte, ømme lymfeknuter og ofte feber.

Grensen mot normal hud er skarp. Av og til kan den betente huden ha en appelsinskall-liknende overflate. Erysipelas er som regel lokalisert til legger og ansikt. Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr.


Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Hvilke andre symptomer kan oppstå med et rødt ansikt ? En rød ansiktet kan forekomme ved andre symptomer, som varierer avhengig av den underliggende sykdom , forstyrrelse eller sykdom. Symptomer som kan oppstå med et rødt ansikt inkluderer: Acne (inkluderer kviser, urenheter og humper) Bulbous kvaliteten på nesen. Tørr hu rødme, eksem og sykdom er et signal om at kroppens immunsystem jobber overti det vil si at huden er inflammatorisk. Stella traff eksperten for integrert medisin, den anerkjente legen Andrew Weil, og fikk hans beste råd for å dempe betennelsesreaksjoner i huden.


Allmenntilstanden kan bli påvirket. Etter hvert oppstår ofte oppkast og uvelhet, magesmerter. Etter en halv til to dager kommer utslettet som ofte er tydelig med hissig rød farge i ansiktet , men med påfallende blekhet rundt munnen. Huden hever seg og blir rød , varm og øm ved berøring.


Infeksjonen sprer seg som en bølge under huden. Mange påvirkninger og sykdommer kan gi utslett i ansikt ,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg