Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå! Få kalkunoppskriftene her.
På både helstekt kalkun, kalkunfilet og kalkunlår. Denne viser deg når maten er ferdig. Vi øser sjy over brystene og steker forsiktig til de er lyse og gylne. Reguler varmen underveis.
Det kan være nødvendig å justere opp til 1grader for å oppny gyllen farge. Etter ytterligere minutter tar vi dette ut av ovnen, dekker til med aluminiumsfolie og holder det på svak varme i varmeskap eller lignende. For å få ekstra god smak på sausen kan du tilsette litt stekesjy fra kalkunen.
Kok da sausen i ytterligere noen minutter til du har en fyldig saus.
Pisk eventuelt inn en spiseskje kaldt smør rett før servering. Det gir en blank og smakfull saus. Av Hanne Evensen Onsdag 04.
Hans favoritt er en saus basert på kylling- eller kalkunkraft, men det er også andre gode sauser som inneholder vin, gjerne en søtvin som port. Dette er oppskrift på kalkunsaus Craig Whitson har vokst opp med. Lag saus i formen etter at kalkunen er fjernet eller bruk en dyp panne eller gryte. Oppskrift på klassisk saus til kalkun, laget med ekte, hjemmelaget kraft og søt rognebær- eller ripsgelé.
Et festmåltid verdig. Deretter steker han alt kjøttet inni ovnen på høy varme i min. Du får da en deilig stekeskorpe og skikkelig mørt kjøtt. Skal du invitere til selskap, imponerer du garantert gjestene ved å servere denne helstekte kalkunfileten.
Under oppskriften finner du oppskrifter og tips til tilbehør, enten du skal servere fileten kald til koldtbord med waldorfsalat eller varm til hovedrett. Men jeg har ikke steketermometer! Går det ann å følge oppskriften sånn ca, når det kommer til sausen fordet?
Spe med varm buljong eller kraft, og rør godt mellom hver gang slik at sausen ikke blir klumpete. Kok opp buljong og fløte i en kjele. Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann.
Legg kyllingfiletene over på en tallerken, vask pannen raskt og fres brokkolini, sjalottløk og hvitløk i litt olje. Stek et par minutter og press over sitronsaft. Tilbereding av kalkun ala Hellstrøm. Her er oppskriften på hvordan du skal få en saftig kalkun.
Se også videoen i bunn hvor Hellstrøm selv går gjennom prosessen steg for steg. Sil kraft fra kokt innmat og stekesjy fra langpannen i en kjele. Kok ytterligere noen minutter.
Smelt smør og sukker i en kjele. Smak til sausen med sennep, salt og pepper. La sausen koke et par minutter og jevn den med maisenna som er rørt ut i litt kaldt vann. Tilsett hønsebuljong, eplejjuice og rosiner. Server kalkunfilet med brokkolibuketter, bakte epler, calvadossaus og kokte poteter.
Tips: Har du ikke calvados, kan du like gjerne bruke cognac. En deilig saus til kalkun lager du ved å brune innmaten, altså halsen, hjertet og lever. Bruk gjerne en litt stor jerngryte. Spar på dette til sausen.
Sett i gang med sausen med en gang du har tatt ut kalkunen av ovnen. Stekte små amadinepoteter sammen med grønnsakene og tilsatte sausen litt soysaus … smask, smask sier jeg bare. Spist rester i dag og kunne nesten ha sleika tallerken når jeg var ferdig.
Når kalkunen er tint, tar du ut innmatposen inne i kalkunen. Innmaten er god basis for saus. Bind opp fuglen ved å føre vingespissene bak på ryggen inn mot halsen. Slå en hyssing rundt begge vingene og stram til.
Bind lårene sammen med benknokene. Du må ikke kaste kalkunens innmat! Den er perfekt å lage kraft av, og kan brukes til en god saus , forklarer Steve Westerby produktutvikler i Nortura. Rosenkål og mandelpoteter er klassisk norsk tilbehør, sammen med god saus. En annen stor favoritt er waldorfsalat.
Skal du lage helstekt kalkun på den amerikanske måten, for eksempel til Thanksgiving, er stuffing, tranebærsaus og maisbrød viktig. Sausen lager du i pannen som du stekte kjøttet i. Ikke skyll pannen, for det er deilig å ha med seg saftene fra kjøttet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.