tirsdag 19. januar 2016

Pannekaker creme fraiche

Proteinpulver i mange utgaver. Pannekaker trenger ikke alltid serveres med syltetøy eller sukker. Smakfult og mettende middag, som store og små setter prispå. Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca.


Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!

Vafler på vaffeldagen må man jo ha! Glem for all del ikke det! Her kommer en super oppskrift som gir myke vafler med crème fraîche, vanilje og kardemomme. Blinier er russiske minipannekaker som skiller seg fra vanlige norske pannekaker ved at de heves med gjær. Skal du lage ekte blinier skal det være bokhvete i røren, og da får du grove pannekaker som smaker godt servert med crème fraîche, rogn eller røkelaks.


Oppskriften gir ca. Stek tynne pannekaker i litt smør til de er gylne på begge sider. Legg dem oppå hverandre på en tallerken og hold dem varme.

Skrell agurken og del den i to på langs. Skrap ut frøene med en skje og kutt agurken i små terninger. Bland sammen med strimlet røkt laks og crème fraiche og smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Den norske middagsvarianten er velkjent og velbrukt, men har du prøvd å variere oppskriften når du skal lage pannekaker ? Med bakepulver i røren og lønnesirup som tilbehør får du en solid smak av Breakfast in America. Amerikanernes berømte frokostpannekaker skal gjerne være små og tykke.


Det norske bidraget på tallerkenen kan være sesongens friske bær. Tar du deg bryet, eller. Crème fraîche vafler er nydelige og originale vafler, som ikke inneholder egg. Vaflene blir fete og sprø, og smaker nydelig med sukkerdryss. Eller prøv de med tyttebær- eller multesyltetøy - det er også utrolig godt!


Og så steker jeg dem nok litt lenger enn jeg ville stekt vanlige pannekaker med hvetemel. Igjen har det å gjøre med at de skal være greie å snu uten at de går i stykker. Jeg måtte vrake en pannekake eller to før jeg hadde kontroll på tykkelse og steketi men nå er disse pannekakene med blåbær på seg en av mine favoritter. Blinis skiller seg fra lapper, sveler og små, luftige pannekaker ved at den lages med gjær istedenfor natron eller bakepulver. Se Whey-utvalget vårt her.


Den er mindre søt enn sin amerikanske fetter, og det gjør den perfekt som base for salt topping – kanskje spesielt røkelaks som i oppskriften under.

Bland med strimlet røkelaks og crème fraiche , og smak til med litt sitronsaft, salt og pepper. Legg en raus skje med fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Spesielt godt blir det noe syrlig i røra, som creme fraiche ! Denne oppskriften er hentet fra verdens nest beste kokk Tom Viktor Gausdal, og for meg er det tilstrekkelig til at jeg kan regne den som basis på hvordan lage pannekaker.


Dette virker lovende! Har jeg bedre tid og vil spise pannekaker med ekstra god samvittighet lager jeg gjerne grove pannekaker der jeg bytter ut fint mel med grovt mel, eller fullkornsmel og har i litt havregryn i tillegg. Jeg elsker pannekaker med blåbærsyltetøy og sukker på.


Ja takk, begge deler. De er små og tykke og passer til det meste. Amerikanske pannekaker kan du servere med både søtt og salt og kanskje begge deler samtidig.


Lise Finckenhagen gir deg oppskriften og flere eksempler. Her får du den optimale guiden til bruk av Kesam, Crème Fraîche og rømme. Så får du perfekt resultat hver gang!


Creme Fraiche Pasta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg