onsdag 6. januar 2016

Arabisk gryte

Denne blir garantert en ny favoritt! Det er lett å gå seg bort i vante middagsrutiner. Fortvil ikke, denne gryten er dømt til å bli en ny favoritt i husholdningen.


Den norske klassikeren arabisk gryte oppfyller nemlig alle de syv kriteriene til en hverdagsmiddag (synes vi): 1. Sett stekeovnen på 2grader.

Brun kjøttet i olje og legg det i en ildfast form. Bland de andre ingrediensene og hell alt over kjøttet. Lammekjøtt er pupolært i den arabiske verden, og vi kan godt la oss inspirere av smaker og krydder fra arabiske land. Grytekjøtt av lam passer perfekt sammen med krydder, og blir så mørt at det smelter i munnen. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre!


Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. En skikkelig gryterett smaker ekstra godt når du har hatt anledning til å lage den med tid og omsorg.

Til denne retten velger vi oss en italiensk rødvin. Visstnok blir denne retten kalt “ arabisk gryte ”, men for meg er dette helt enkelt den perfekte hverdagsmiddagen: enkle og billige ingredienser, milde smaker som barna liker (kan selvsagt krydres mer “voksent”), og den krever lite av kokken. Når alt er på plass i kjelen, fikser gryta seg selv fram til dere er klare til å spise. Ha grønnsaker og potet i gryten , og stek i et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene.


Server gjerne med brød eller flatbrød. Dette er en deilig smaksrik gryte som varmer godt vinterstid. Den lager seg selv i ovnen, så kan du gjøre noe morsomt imens #128578; Gryten er ikke sterk, men om du ikke er glad i mye krydder kan du bruke ts istedenfor 3. Dette avhenger også av hvor nytt krydderet er, så smak på sausen før du heller den over kjøttet.


Lam i gryte med eksotiske smaker fra Marokko er en hit på menyen. Potetmos er perfekt tilbehør til denne retten. Originaloppskriften er funnet på klikk. Her er nok en herlig rett med alt i en panne.


Arabisk Gryte Deilig gryte med nydelig kryddersmak. Alle mine beste oppskrifter med arabisk mat samlet på ett sted. Varm smøret og legg lammekjøttet i en gryte.


La dette småputre på medium varme i minutter. Tilsett krydderpasten og rør.

Dukkahs er en arabisk krydderblanding med herkomst i Egypt. Dekk så lammekjøttet med vann. Krydderblandingen innholder alltid ristete nøtter, sesamfrø og en blanding av forskjellige krydder og urter.


Ingrediensene kan variere fra region til region eller familie. Man kan variere og bruke egne nøttefavoritter eller krydder i blandingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg