Noen elsker sprø vafler , andre foretrekker myke. Tilhører du sistnevnte kategori kan du prøve denne oppskriften som gir deg tykke og myke vaffelplater. Legg de nystekte vaflene oppå hverandre på en tallerken med et kjøkkenhåndkle over. Glem for all del ikke det! Her kommer en super oppskrift som gir myke vafler med crème fraîche, vanilje og kardemomme.
Hvis ikke alle vaffelplatene spises opp, kan resten oppbevares innpakket i plast eller fryses. Vaflene smaker best nystekte. Varm da vaffelplatene noen sekunder i mikroen før servering, slik at de blir myke igjen. Noen liker vaflene sprø, andre liker dem myke.
Jeg personlig synes at vaflene er best myke ! Og det blir de når du tilsetter masse surmelk i vaffelrøren. I tillegg får disse vaflene god og søt vaniljesmak fra vaniljesukkeret som også tilsettes vaffelrøren. Jeg foretrekker vaflene akkurat slik, uten noe mer på. Foto: Kristine Ilstad. Myke vafler med surmelk og vanilje Med surmelk i vaffelrøren, blir vaflene ekstra myke og gode.
Disse er i tillegg smaksatt med vaniljesukker. Når du lager verdens beste vafler starter du med å piske egg og sukker godt sammen. Deretter rører du inn melk, kulturmelk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre. Jeg misliker sterkt sprø vafler , synes det er helt forferdelig.
Så da lurer jeg på om noen her har en fantastisk oppskrift på myke , deilige, tykke vafler ? Tips til myke vafler. Mange vil ha vaflene myke og slappe. Først og fremst er det lettest å få til dette når vaflene er tjukke.
Det skal de få lov til. For å få til det må røra og være tjukk. Da får du en høy stabel vafler som holder seg myke og saftige. I forbindelse med lansering av en egen kokebok deler hun oppskriften på den aller, aller beste vaffeloppskriften hun vet.
Nemlig de legendariske vaflene til Møllhausen konditori, hvor hun jobbet under studietiden. Sett frem syltetøy, rømme, smør, sukker og brunost, da er du garantert at alle får sine ønsker oppfylt. Prøv vår deilige vaffeloppskrift!
Perfekt i matpakka. Sprø vafler uten egg eller kumelk. Og vaflene blir akkurat slik gode vafler skal være. Sprø, gylne, myke og saftige.
Hver gang jeg steker vafler blir de sprø, og selv om mange liker dette så vil jeg helst ha myke vafler. Hvordan får jeg til dette? Er det mengden smør det går på? Myke på innsiden og sprø på utsiden. De er enkle å lage og kan brukes ved mange anledninger.
Da bør du teste denne oppskriften. Du kan variere røren og lage dem. Her er det kombinasjonen av kaldt vann, natron og skummet kulturmelk som gir den riktige konsistensen. I stedet for at vaflene holder seg myke slik vanlige vafler gjør, stivner disse raskt og blir helt harde. Dermed er de gode å spise over lang ti i motsetning til vanlige vafler som absolutt er best når de er nystekte, forklarer hun.
Jeg vil ha luftige vafler ! Dette får du ved å skille eggene og stivpiske eggehvitene og røre disse forsiktig i helt til slutt. TIPS: Har du en favoritt oppskrift på pannekaker? Slik får du virkelig luftige pannekaker.
Nytes med ost til lunsj eller kveldsmat. Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn. Den typisk norske vaffelen stekes oftest i hjerteform, og serveres med syltetøy, brunost og kanskje litt rømme. Bruk opp rester i vaffelrøra.
Ingen kake er så populær, lett å lage og lett å variere som vafler. Du har potetvafler, pizzavafler, sjokoladevafler, eple- og kanelvafler og rømmevafler, for å nevne noen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.